Πέμπτη, Απριλίου 19, 2018

Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί μια νέα διευθέτηση με τους πιστωτές της»





«Θα χρειαστεί να συμφωνήσουμε σε μια διευθέτηση η οποία θα υποστηρίζει τη συνέχιση της εφαρμογής, τα επόμενα χρόνια», συμπλήρωσε

«Η Ελλάδα θα χρειαστεί μια νέα διευθέτηση με τους εταίρους και πιστωτές της στην ευρωζώνη, αφού τερματιστεί το πρόγραμμα στήριξης στις 20 Αυγουστου, για να εξασφαλιστεί ...ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί», τονιζει ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί.

"Θα χρειαστεί να συμφωνήσουμε σε μια διευθέτηση η οποία θα υποστηρίζει τη συνέχιση της εφαρμογής, τα επόμενα χρόνια, των μεταρρυθμίσεων που έχουν υιοθετηθεί, καθώς και τη συνέχιση της ορθής δημοσιονομικής πολιτικής, η οποία όμως δεν θα είναι ένα μεταμφιεσμένο νέο πρόγραμμα" ΘΑ αναφερει ο κ. Μοσκοβισί, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που εκφώνησεστο Ινστιτουτο Peterson στην Ουάσινγκτον.

Εξήγησε παράλληλα ότι όταν η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο, θα ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο όσον αφορά τη δημοσιονομική της πολιτική και θα υπόκειται σε λιγότερο λεπτομερή αξιολόγηση σε ετήσια βάση, τη λεγόμενη επιτήρηση μετά το πρόγραμμα.




Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/371598/moskovisi-i-ellada-tha-hreiastei-mia-nea-dieuthetisi-me-tous-pistotes-tis/#ixzz5D7xUVwQX
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου