Τρίτη, Απριλίου 24, 2018

Γιατί η Κέιτ Μίντλετον αποχώρησε από το μαιευτήριο μόλις επτά ώρες μετά τον τοκετό;




Μίνα Αγγελίνη

Επέστρεψε στο Παλάτι του Κένσινγκτον λίγες ώρες αφότου γέννησε φυσιολογικά το τρίτο της παιδί – Η Βρετανία είναι η χώρα με τη μικρότερη νοσοκομειακή διαμονή μετά τον τοκετό...
Μόλις επτά ώρες αφότου γέννησε φυσιολογικά το τρίτο της παιδί,η Δούκισσα του Κέιμπριτζ,Κέιτ Μίντλετον,επέστρεψε στο Παλάτι του Κένσινγκτον. Αλλά γιατί η Κέιτ εγκατέλειψε τόσο γρήγορα το μαιευτήριο σε αντίθεση με τις μητέρες που γεννούν σε άλλες χώρες;

Στη Βρετανία,αυτό δεν είναι και πολύ ασυνήθιστο. Στη χώρα της Τερέζα Μέι,οι μητέρες κάθονται, κατά μέσο όρο, στο μαιευτήριο μιάμιση μέρα. Αυτό καθιστά τη Βρετανία ως τη χώρα με τη μικρότερη νοσοκομειακή διαμονή μετά τον τοκετό από όλες τις χώρες με το υψηλότερο εισόδημα,όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian».

Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα,οι μητέρες μένουν,κατά μέσο όρο,στο νοσοκομείο δύο 24ωρα .

Τι συνέβη στις προηγούμενες γέννες της


Το 2013, η Κέιτ έμεινε ένα βράδυ στο μαιευτήριο όταν γεννήθηκε το πρώτο της παιδί, πρίγκιπας Τζορτζ. Το 2015,εγκατέλειψε την πολυτελέστατη κλινική «Lindo Wing», δέκα ώρες αφότου γεννήθηκε η κόρη της,πριγκίπισσα Σαρλότ.
«Η διάρκεια παραμονής μιας μητέρας στο νοσοκομείο ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες της», δήλωσε στη εφημερίδα «The Guardian» η Λουίζ Σίλβερτον, διευθύντρια Μαιευτικής στο Royal College of Moms.

«Οι μαίες πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι γυναίκες μπορούν μετά τον τοκετό να επιστρέψουν στο σπίτι. Εφόσον μία γυναίκα έχει και την απαραίτητη υποστήριξη με την επιστροφή της στο σπίτι- επίσκεψη μαίας σε καθημερινή βάση έως και έξι ώρες μετά τη γέννηση του μωρού- τότε δεν υπάρχει λόγος να κάθεται στο μαιευτήριο», όπως επισημαίνει η Σίλβερτον.

Ένας επιπλέον λόγος για την ταχύτατη αποχώρηση της Κέιτ από το μαιευτήριο είναι και η φρενίτιδα που προκάλεσε η παρουσία της στην πολυτελή πτέρυγα της μαιευτικής κλινικής «Lindo Wing»,όπως γράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι,στη διάρκεια του τοκετού,η Κέιτ είχε συνολικά 23 ειδικούς για να την φροντίσουν-ανάμεσά τους δύο γυναικολόγοι,τρεις μαίες,τρεις αναισθησιολόγοι και τέσσερις παιδίατροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου