Τετάρτη, Απριλίου 25, 2018

«Τσίπρας και Μακρόν συζήτησαν για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα», λέει ο Καμμένος





Στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 μετά τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, καθώς και για στις γαλλικές φρεγάτες αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια έκτακτης Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το ΚΥΣΕΑ....

«Στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε μετά από διαπραγμάτευση που συνεχίζεται ότι το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των F16 τυγχάνει της έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης.

To πρόγραμμα των F16 τυγχάνει της έγκρισης της κυβέρνησης και της Βουλής, όμως σε ό,τι αφορά την καταβολή των χρημάτων που θα είναι εντός του 1,1 δις, υπάρχει ζήτημα λόγω των δεσμεύσεων που έχουμε απέναντι στους εταίρους. Η διαπραγμάτευση με την αμερικανική πλευρά βρίσκεται στις προκαταβολές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις φρεγάτες, για τις οποίες συνομίλησε ο Αλέξης Τσίπρας με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Αυτό που έχει συμβεί με τις φρεγάτες είναι πως υπήρχε ένα παλιό πρόγραμμα από υπουργίας Μειμαράκη, ωστόσο αυτό το πρόγραμμα δεν είχε προχωρήσει λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπήρχαν.

Σε επίπεδο συνομιλίας Μακρόν-Τσίπρα εξετάστηκε η συμφωνία με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί ένα ποσό που χρωστάει η Γαλλία στην Ελλάδα για να υπάρξει συνέργεια και να κατασκευαστούν οι φρεγάτες στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει η διερεύνηση όλων των πιθανών δυνατοτήτων, αρχής γενομένης από το επίπεδο επαφών του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Μακρόν. Όταν και αν έρθει η ώρα αποφασιστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους και πάνω στις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού».



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/live-i-synenteyxi-typoy-toy-panoy-kammenoy-gia-tis-gallikes-fregates/#ixzz5DfGKcFGy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου