Τρίτη, Απριλίου 24, 2018

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωτερικές «τριβές» σε τρία μέτωπα





Πληγές για την κυβέρνηση οι περικοπές στις συντάξεις, η ΔΕΗ και η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια - Αντιδράσεις από μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στη συζήτηση για τις μονάδες της ΔΕΗ

Τρία ανοιχτά μέτωπα φαίνεται ότι δοκιμάζουν, για μια ακόμα φορά, την κυβερνητική συνοχή, θέτοντας εν αμφιβόλω την κοινοβουλετική δύναμη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αν και, συνήθως, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης τείνουν να... ξεχνούν τις αντιδράσεις τους, όταν έρχεται η ώρα της ψηφοφορίας.

Οι τρεις... πληγές για την κυβέρνηση είναι: οι ήδη ψηφισμένες περικοπές στις συντάξεις, το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, αλλά και το θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια.

Πιο συγκεκριμένα, από μερίδα βουλευτών, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, τέθηκε το ζήτημα των ψηφισμένων νέων περικοπών στις συντάξεις, με το ερώτημα εάν αυτά τα μέτρα μπορούν να ανακληθούν, δεδομένων των επιδόσεων της οικονομίας και των στοιχείων για το πρωτογενές πλεόνασμα, που ξεπέρασε ακόμα και τις πλέον αισιόδοξες κυβερνητικές προσδοκίες.

Αναφορικά με τη ΔΕΗ, τριγμούς προκαλεί το νομοσχέδιο, το οποίο εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, καθώς οι κυβερνητικοί βουλευτές που τοποθετήθηκαν για το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή, ζήτησαν να υπάρξουν ασφαλιστικές «δικλείδες» για την προστασία των θέσεων εργασίας στις προς πώληση μονάδες.

Το τρίτο και τελευταίο μέτωπο βουλευτών συγκροτείται και κόντρα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Δέκα βουλευτές ετοιμάζονται να απευθύνουν επιστολή προς τον κ. Τσίπρα, με την οποία θα εκφράζουν τη διαφωνία τους στην προοπτική να ανοίξει νομοθετικά ο δρόμος για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου