Σάββατο, Απριλίου 21, 2018

Πιο κοντά από ποτέ βλέπει τη λύση Ελλάδας και Σκοπίων ο Ζάεφ





Επιβεβαίωσε ότι «ένα τεράστιο μέρος του προβλήματος» έχει ήδη επιλυθεί
«Πιστεύω ότι ποτέ δεν είχαμε καλύτερες συνθήκες για να πετύχουμε μια συνολική λύση… η οποία θα διαρκέσει για πάντα»..

Την πεποίθησή του ότι η χώρα του ποτέ δεν ήταν πιο κοντά σε μια επίλυση της διένεξης της με την Ελλάδα, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι μια αποτυχία δεν θα ήταν «το τέλος του κόσμου» εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

«Πιστεύω ότι ποτέ δεν είχαμε καλύτερες συνθήκες για να πετύχουμε μια συνολική λύση… η οποία θα διαρκέσει για πάντα», δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αλλά «εάν αυτή η διαφορά δεν επιλυθεί, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου», «θα ακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα με τον έναν ή άλλο τρόπο», πρόσθεσε.

Ενώ επιβεβαίωσε ότι «ένα τεράστιο μέρος του προβλήματος» έχει ήδη επιλυθεί, ο Ζόραν Ζάεφ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις, εξηγώντας ότι «αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς τη διαδικασία».

Η σύσταση για έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ είναι «μια ανοικτή πόρτα», δήλωσε ο Ζάεφ. «Είναι πολύ σημαντικό για την ΠΓΔΜ», δήλωσε. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είναι επίσης μια υπόσχεση «σταθερότητας» στην ήπειρο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Οι χώρες της περιοχής «ποτέ δεν συνεργάστηκαν τόσο πολύ μεταξύ τους», δήλωσε.






Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/pio-konta-apo-pote-vlepei-ti-lysi-elladas-kai-skopion-o-zaef/#ixzz5DJwUbRRm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου