Πέμπτη, Απριλίου 26, 2018

Ενιαίο μέτωπο της ελληνικής κυβέρνησης και του προέδρου της Κομισιόν




«Η Ελλάδα θα επιστρέψει σύντομα στην κανονικότητα», το μήνυμα του έλληνα πρωθυπουργού
Στην ανάγκη ύπαρξης Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου αναφέρθηκε ο Τσίπρας
«Πετύχαμε μαζί», το μήνυμα Τσίπρα προς Γιούνκερ
Γιούνκερ: Πριν το τέλος του καλοκαιριού η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα κανονική...


Κοινό και ηχηρό μήνυμα για οριστικό τέλος των μνημονίων και καθαρή έξοδο από την επιτροπεία τον ερχόμενο Αύγουστο έστειλε τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων, σε μια επίσκεψη ισχυρού συμβολισμού από τον πρόεδρο της Κομισιόν για την Ελλάδα και τη στήριξη του στην ελληνική οικονομία.

Τσίπρας: Η Ελλάδα θα επιστρέψει σύντομα στην κανονικότητα

«Να καλωσορίσω τον καλό φίλο της Ελλάδας, όπως αποδείχτηκε σε δύσκολες στιγμές», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας τις κοινές δηλώσεις μετά την κατ´ιδιαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Αυτή η επίσκεψη είναι η τελευταία επίσημη επίσκεψη στη μνημονιακή Ελλάδα» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα και θα ξαναγίνει μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.



Ο πρωθυπουργός μίλησε για καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και για την καθοριστική ρύθμιση σχετικά με το ελληνικό χρέος. «Το διαβατήριο γι’ αυτό που ονομάζουμε καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα είναι η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας» πρόσθεσε.

Παράλληλα, σχολιάζοντας πάνω στην υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας, πρόσθεσε πως πλέον η χώρα δεν χρειάζεται μέτρα λιτότητας αλλά μέτρα για την ανάπτυξη. «Αποκατάσταση της κανονικότητας σημαίνει ανάκτηση της κυριαρχίας μας στην Ευρωζώνη αλλά δεν σημαίνει ότι γυρίζουμε στο παρελθόν», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε επίσης πως πρέπει να υπάρξει εμβάθυνση στις μεταρρυθμίσεις και πως η χώρα χρειάζεται πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μάλιστα ο πρωθυπουργός, αναφορικά με την ανάπτυξη, υπογράμμισε πως θα πρέπει να αφορά και το ανθρώπινο δυναμικό.

Στην ανάγκη ύπαρξης Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου αναφέρθηκε ο Τσίπρας

«Χρειαζόμαστε προϋπολογισμό της Ευρωζώνης, με επίκεντρο την καταπολέμηση της ανεργίας. Χρειαζόμαστε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, δανειστή έσχατης καταφυγής για τα κράτη-μέλη της Eυρωζώνης – θεσμός που θα στηρίζει το σύστημα εγγύησης καταθέσεων υπό κοινοβουλευτικό και δημοκρατικό έλεγχο» τόνισε στη συνέχεια ο έλληνας πρωθυπουργός.



Ο πρωθυπουργός εξήγησε πως κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον κ. Γιούνκερ συζητήθηκαν και οι περιφερειακές εξελίξεις. «Η ΕΕ έχει μέλλον μόνο αν αναβαθμίσει τον διεθνή και περιφερειακό της ρόλο, ως δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας, που προασπίζει το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Η Ελλάδα έχει κεντρικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια, διότι αυτή είναι η ιστορική επιλογή του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Πετύχαμε μαζί», το μήνυμα Τσίπρα προς Γιούνκερ

«Στην Ελλάδα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πετύχαμε μαζί», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπενθυμίζοντας πως ο κ. Γιούνκερ είχε δηλώσει πως «στην Ευρώπη ή θα πετύχουμε μαζί ή θα αποτύχουμε μαζί» .

«Ο ελληνικός λαός, όλοι, γνωρίζουμε πως πετύχαμε μαζί και αυτό οφείλεται σε εσένα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Επιτροπής.



«Δουλεύουμε για να είναι σαφής και καθαρή η έξοδος, γιατί μετά από 8 χρόνια δεν υπάρχει λόγος η Ελλάδα να μην επιστρέψει στο ίδιο πλαίσιο των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης», είπε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ.

Θα πρέπει να δούμε πώς θα επιταχύνουμε τους ρυθμούς της ανάπτυξης μέσω της μείωσης της φορολογίας, είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Γιούνκερ: Πριν το τέλος του καλοκαιριού η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα κανονική

«Θα πρέπει να ολοκληρώσουμε σύντομα την τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο θέμα της μείωση του χρέους», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του «για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα προχωρά και τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» και προσέθεσε: «Οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι εξαιρετικές. Εξαιρετικές ήταν και οι θυσίες των Ελλήνων και τα πρώτα αποτελέσματα τα έχουμε μπροστά μας. Πριν από το τέλος του καλοκαιριού, η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα τόσο κανονική όσο και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης».

Απόλυτη ικανοποίηση για το επενδυτικό πρόγραμμα της Ελλάδας

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το επενδυτικό πρόγραμμα -το οποίο φέρει και το όνομά μου- και το οποίο βρίσκει μεγάλη υποστήριξη στην Ελλάδα. Η Ελλάδα μπόρεσε να επωφεληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τα χρήματα αυτά», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η Ελλάδα σήμερα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό απορρόφησης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων» συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ.

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/live-koines-diloseis-gioynker-tsipra-meta-tin-kat-idian-synantisi-toys/#ixzz5DluNyDZG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου