Παρασκευή, Απριλίου 20, 2018

Φωτογραφίες από την Μυτιλήνη: Καταληψίες μετανάστες σκουπίζουν... με τα ρούχα τους την πλατεία Σαπφούς!




Ένταση επικράτησε νωρίς σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη, η οποία τελεί υπό κατάληψη από τους μετανάστες για τρίτη συνεχή μέρα. Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με επικεφαλής τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Ελευθέριο Ντουρουντού και τον Αστυνομικό Διευθυντή, Ανδρέα Στεφάνου....

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, μαζί με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Γιώργο Κατζανό, απαιτώντας από την Αστυνομία την εκκένωση της πλατείας, ώστε να καθαριστεί και να μπορούν να την επισκέπτονται και οι πολίτες της Λέσβου. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το lesvosnews.gr, προσπαθούσαν να πείσουν τους μετανάστες να απομακρυνθούν οικειοθελώς από την πλατεία, για να την καθαρίσουν οι υπάλληλοι του Δήμου Λέσβου.

Εκείνοι ωστόσο, αρχικά, έμειναν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και με μία κίνηση που ερμηνεύθηκε ότι κατάλαβαν τις προθέσεις της Αστυνομίας και του δημάρχου να τους διώξουν από εκεί, έβγαλαν τα ρούχα τους και άρχισαν να καθαρίζουν με αυτά την πλατεία Σαπφούς. Λίγο αργότερα, πείστηκαν να απομακρυνθούν για λίγο και να επιστρέψουν, μετά τον καθαρισμό της πλατείας -όπερ και εγένετο. Οι μετανάστες απομακρύνθηκαν για λίγο, τα συνεργεία του δήμου καθάρισαν την πλατεία και ακολούθως επέστρεψαν και συνεχίζουν την κατάληψή της.

Πάγιο αίτημα των μεταναστών είναι να απεγκλωβιστούν από τη Λέσβο και να φύγουν προς τον προορισμό τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου