Πέμπτη, Απριλίου 19, 2018

Η καταστροφή της Ελλάδος από το ΠΑΣΟΚ, ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο.(ΠΥΡΗΝΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)


Φωτογραφία του χρήστη Πυρήνας Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή.
Η καταστροφή της Ελλάδος από το ΠΑΣΟΚ, ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο.
Ένα σχέδιο για το οποίο δούλεψαν πολλοί για να υλοποιηθεί.
Και είναι λάθος να φορτώνουμε το έγκλημα μόνο στον Γιώργο Παπανδρέου.

Διότι μπορεί ο ΓΑΠ να ήταν ο πρόθυμος ηλίθιος που βγήκε μπροστά, αλλά για να γίνει το έγκλημα πράξη, δούλεψαν από πίσω και πολλά άρρωστα μυαλά, τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από τη Νέα Δημοκρατία.
Ένα απ΄αυτά ήταν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο οποίος δεκατέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές, παραδεχόταν πως έχει πλήρη γνώση της κατάστασης της οικονομίας, τεκμηριώνοντας παράλληλα το λεφτά υπάρχουν του ΓΑΠ.
Συνέντευξη Ευ. Βενιζέλου στην εφημερίδα Real News
Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009
Η Νέα Δημοκρατία σας κατηγορεί για επιστροφή στην εποχή του "Τσοβόλα, δώσ' τα όλα", ...
Ευ. Βενιζέλος: Εμείς δεν θα απαντήσουμε λέγοντας στον κ. Καραμανλή ότι εκφράζει έναν «όψιμο βαλκανικό θατσερισμό» που είναι τυφλός κοινωνικά, αναπτυξιακά και δημοσιονομικά. Tο ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη συνείδηση των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών δυσκολιών. Τίποτε δεν είναι εύκολο και αυτονόητο, αλλά όταν οι πολίτες αντιληφθούν ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο και αντίστοιχη πολιτική βούληση είναι έτοιμοι να συμπράξουν. Όταν η αγορά νοιώσει ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα και αποφασιστικότητα ανταποκρίνεται στο μήνυμα αυτό που μετατρέπεται και σε οικονομική παράμετρο. Το ζητούμενο είναι να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο κινούμενοι ταυτόχρονα και στον άξονα της δημοσιονομικής ισορροπίας αλλά και στον άξονα της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης και της κοινωνικής συνοχής. Αυτό το στοίχημα είμαστε υποχρεωμένοι να το κερδίσουμε.
Αν πάντως, δεν υλοποιηθούν τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, το πολιτικό σύστημα θα καταστεί περισσότερο αναξιόπιστο...
Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς. Γι΄αυτό έχουμε πλήρη συνείδηση πως ό,τι λέμε προεκλογικά είμαστε υποχρεωμένοι να το εφαρμόσουμε μετεκλογικά, χωρίς παλινωδίες και εκπτώσεις και χωρίς να επικαλούμεθα τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτές είναι αυταπόδεικτες και θα καταλογιστούν εκλογικά. Ξέρουμε ότι έχουμε εθνικό καθήκον αλήθειας. Η αποδοχή των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ από τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, από τους κοινωνικούς εταίρους και από πολλούς συντηρητικούς αναλυτές, δείχνει ότι υπάρχει κοινωνικό και οικονομικό αντίκρισμα σε αυτά που λέμε.
Αν η ΝΔ χάσει τις εκλογές θα αντιμετωπίσει πρόβλημα φυσιογνωμίας και στρατηγικής;
Ευ. Βενιζέλος: Ήδη η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα φυσιογνωμίας και στρατηγικής. Ήδη φαίνεται να αποσαρθρώνεται ο κοινωνικός της κορμός. Η ήττα θα είναι μεγάλη και οδυνηρή, θα είναι ιστορικού και στρατηγικού χαρακτήρα. Στη χώρα έχουμε ανάγκη από μία συντηρητική παράταξη που να έχει σοβαρότητα για να μπορεί να μετάσχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες με έγκυρο τρόπο. Για πάρα πολλά θέματα απαιτούνται ευρύτατες εθνικές συναινέσεις στις οποίες οφείλει να μετάσχει η αντιπολίτευση.
Και πρόβλημα ηγεσίας; Αλήθεια εκτιμάτε ότι θα παραμείνει ο κ. Καραμανλής;
Ευ. Βενιζέλος: Ο κ. Καραμανλής ανέλαβε πολλούς κινδύνους και υπέστη τεράστια προσωπική φθορά. Η παραμονή του καθίσταται εξ αντικειμένου πάρα πολύ δύσκολη.
Πολλοί, πάντως, εκτιμούν πως αν αποτύχει το ΠΑΣΟΚ, το υπάρχον πολιτικό σύστημα θα κλονισθεί συθέμελα.
Ευ. Βενιζέλος: Είναι αλήθεια ότι η νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2009 δεν έχει πολλά κοινά στοιχεία ούτε με τη νίκη του 1993, ούτε με την αρχική νίκη του 1981. Τώρα πια δεν υπάρχει περίοδος χάριτος, δεν υπάρχει δικαίωμα λάθους, δεν μπορούν να εμφανιστούν αρνητικές όψεις του παρελθόντος. Οι πολίτες είναι όχι απλώς δύσπιστοι και απαιτητικοί αλλά και ανυπόμονοι. Έχουμε πλήρη συνείδηση της ανάγκης να αποκαταστήσουμε μία ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους. Αυτό πρέπει να το πετύχουμε ήδη από την αρχή, με τις πρώτες κινήσεις, που σηματοδοτούν την αντίληψη της κυβέρνησης για το ύφος και το ήθος της εξουσίας.
Εκτιμάτε ότι το λεγόμενο «γερμανικό μοντέλο», έστω και με τις παραλλαγές του, είναι το ιδανικό εκλογικό σύστημα για τη χώρα μας;
Ευ. Βενιζέλος: Ήδη έχει διαμορφωθεί ευρύτατη συναίνεση γύρω από την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού συστήματος και όλοι, λίγο πολύ, αποδέχονται ένα σύστημα κοντά στο λεγόμενο «γερμανικό μοντέλο». Μόνο που το γερμανικό μοντέλο είναι ένα μοντέλο απλής αναλογικής που καθιστά αναγκαίες τις κυβερνήσεις συνεργασίας και διαθέτει δύο χαρακτηριστικά που σε μας συναντούν συνταγματικούς φραγμούς: ο κάθε πολίτης διαθέτει δύο ψήφους, μία κομματική σε επίπεδο κρατιδίου και μία προσωπική σε επίπεδο μονοεδρικής περιφέρειας ενώ προβλέπεται η αύξηση του συνολικού αριθμού των εδρών, αν οι έδρες που διατίθενται σε ένα κόμμα, με βάση την συνολική εκλογική του δύναμη στα κρατίδια, είναι λιγότερες από αυτές που το κόμμα έχει αθροίσει στις μονοεδρικές περιφέρειες.
Εμείς χρειαζόμαστε λοιπόν μία ρύθμιση που θα συνδυάζει, πρώτον, το εκλογικό σύστημα των βουλευτικών εκλογών με το εκλογικό σύστημα στην περιφερειακή και την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, γιατί δεν μπορεί να μικραίνουμε τις περιφέρειες για τη Βουλή και να διατηρούμε τεράστιες περιφέρειες στους θεσμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα προβλέπει, δεύτερον, τον δραστικό περιορισμό των δαπανών με νομοθετική απαγόρευση εκλογικών δραστηριοτήτων υψηλού κόστους και για τα κόμματα και για τους υποψήφιους αλλά και για τις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις. Τρίτον, θα διασφαλίζει τον αναλογικό, στο σημερινό τουλάχιστον επίπεδο, χαρακτήρα του συστήματος ώστε να καθίσταται εφικτή η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των υποστατών πολιτικών δυνάμεων. Τέλος, όλα αυτά πρέπει να συνδυάζονται με την ενίσχυση του θεσμικού χαρακτήρα των κομμάτων και άρα με τις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες ως προς την επιλογή των υποψηφίων.
Μέλος τυχόν κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα σας δούμε;
Ευ. Βενιζέλος: Δεν βρίσκομαι στην πολιτική για να διαπραγματεύομαι κυβερνητικά ή άλλα αξιώματα αλλά στο όνομα των πεποιθήσεων και των αντιλήψεών μου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να συμβάλω στην αξιόπιστη και αποτελεσματική εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεών μας που έχουν, όχι μόνον πολιτικό, αλλά και ηθικό πλέον χαρακτήρα.
Δηλώσατε πρόσφατα ότι στηρίζετε την ενότητα της παράταξής σας με τις δράσεις σας, αλλά και τις ηθελημένες σιωπές σας. Πόσες, άραγε, φορές σιωπήσατε κ. Βενιζέλο;
Ευ. Βενιζέλος: Όσες χρειάστηκε.
Το «πρωθυπουργοκεντρικό μοντέλο» σε τι πρέπει να αλλάξει;
Ευ. Βενιζέλος: Το πρωθυπουργοκεντρικό μοντέλο έφτασε στην ακραία του παρακμή και σε απόλυτο αδιέξοδο την τελευταία διετία του κ. Καραμανλή. Ο μοναχικός Πρωθυπουργός που είναι έγκλειστος στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεργάζεται με λίγους ανθρώπους της επιλογής του και δεν τηρεί τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες, δε σέβεται το υπουργικό συμβούλιο, τη Βουλή και το θεσμικό ρόλο του κόμματος οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία στη σύγκρουση με την πραγματικότητα και με την κοινωνία και στον κίνδυνο εκλογικής καταστροφής. Αυτό είναι προφανές ότι δεν συνάδει με την πολιτική και θεσμική αντίληψη του ΠΑΣΟΚ.
* Η συνέντευξη δόθηκε στο δημοσιογράφο Β. Σκουρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου