Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018

Οργή τουρκικού ΥΠΕΞ για Γιούνκερ! «Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κανένα προνόμιο!»





- Άγνωστη λέξη η διπλωματία για το τουρκικό ΥΠΕΞ - Άγρια επίθεση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ γιατί... τόλμησε να ζητήσει να απελευθερωθούν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί - Τον κατηγορούν για παρέμβαση στην ανεξάρτητη (!) τουρκική Δικαιοσύνη - Επίθεση και στην Ε.Ε. που "παρεμβαίνει όταν τη συμφέρει" και τη χαρακτηρίσουν διπρόσωπη


Με μια απάντηση που δεν αρμόζει σε υπουργείο που έχει να κάνει με τη διπλωματία, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπέλυσε νέα, οργισμένη, επίθεση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αφορμή η παρέμβασή του για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς κατά την ομιλία του στην ελληνική Βουλή....

Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εξαπολύεται δριμεία επίθεση όχι μόνο στον Γιούνκερ αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωσηστο σύνολό της. Η Τουρκία διαμηνύει (!) ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κανένα προνόμιο ενώπιον της… ανεξάρτητης τουρκικής δικαιοσύνης.

Οι Τούρκοι εκφράζουν έκπληξη για την παρέμβαση του Γιούνκερ και κάνουν λόγο για δηλώσεις που δεν έχουν νομική βάση και δεν είναι σοβαρές! Κατηγορούν την Ε.Ε. για διπροσωπία και την κατηγορούν πως παρεμβαίνει όταν τη συμφέρει! Κατηγορούν επίσης τις ευρωπαϊκές αρχές ότι στηρίζονται στις ελληνικές και κυπριακές θέσεις και γι’ αυτό χάνουν καθημερινά την αξιοπιστία τους!

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά του Γιούνκερ

«Είδαμε σήμερα (σ.σ. χθες 26 Απριλίου) τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να μιλά στην ελληνική Βουλή και να συνεχίζει τη συνήθειά του να κρίνει υπό την ομπρέλα της «ενότητας και της αλληλεγγύης» θέματα που αφορούν στη χώρα μας. Με αυτές τις δηλώσεις που βασίζονται στις ελληνικές και ελληνοκυπριακές θέσεις σχετικά για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, οι αρχές της Ε.Ε. χάνουν καθημερινά την αξιοπιστία τους. Απορρίπτουμε τις δηλώσεις αυτές οι οποίες απέχουν από τη σοβαρότητα και δεν έχουν νομική βάση.

Μας εξέπληξε επίσης η δήλωση του Γιούνκερ πως οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται υπό κράτηση από τη χώρα μας πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα. Οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι παραβίασαν τους τουρκικούς νόμους, δεν έχουν κανένα προνόμιο ενώπιον της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη λογική που δεν διστάζει, να σχολιάζει το κράτος δικαίου όταν θέλει και όταν τη συμφέρει να κάνει παρεμβάσεις στην εν εξελίξει δικαστική διαδικασία».
«Να απελευθερωθούν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί»

Μεσημέρι Πέμπτης, στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ανάμεσα στα θερμά λόγια του για την Ελλάδα και τις θυσίες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της κρίσης, ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε ξανά στο φλέγον ζήτημα της κράτησης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη. Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται από την 1η Μαρτίου και την Τετάρτη (25.04.2018) οι Τούρκοι μετέτρεψαν σε επικοινωναιακό σόου τη νέα μεταφορά τους σε δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα όχι μόνο καταδικάζοντας την προκλητικότητά στο Αιγαίο, αλλά και για την απαράδεκτη ομηρεία των δύο ελλήνων στρατιωτικών. «Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει παράνομα πράγματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Σε πρόσφατη συνάντηση με Ερντογάν στη Βάρνα της Βουλγαρίας του θυμίσαμε την υποχρέωση να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Μην ξεχνάμε και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Να μη μου λένε ότι η παρουσία των δύο στην Τουρκία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδήποτε να απελευθερωθούν», είπε.

Με πληροφορίες και από onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου