Παρασκευή, Απριλίου 20, 2018

Κινητικότητα από τουρκικά πολεμικά στα Ιμια για την άσκηση Efes 2018

 


Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις συγκεντρώνονται τις τελευταίες ώρες κοντά στα Ίμια με αφορμή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με την ονομασία «Efes», η οποία ωστόσο δεν θα ξεκινήσει αυτές τις ημέρες αλλά στις 7 Μαΐου, κάτι που προκαλεί προβληματισμό για τους σκοπούς αυτής της συγκέντρωσης πλοίων.


Όπως έχει καταγραφεί και από τον φακό του παρατηρητή Aegean Hawk, τα τελευταία 24ωρα από το στενό της Χίου έχουν περάσει περισσότερα από δέκα αρματαγωγά, μεταξύ αυτών «Bayraktar», καθώς επίσης αποβατικά, 3 ακτοφυλακιδες SG ,1 περιπολικό AY, 1 ρυμουλκό και 1 φραγματοθέτιδα.

Σε ένα από τα στιγμιότυπα διακρίνεται και η παρουσία στην περιοχή από την οποία κάνουν διέλευση τα τουρκικά πλοία του Παράκτιου Περιπολικού «Κελευστής Στάμου» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Στην άσκηση που είναι ετήσια και ως εκ τούτου προγραμματισμένη, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί και ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι.

H Άγκυρα έχει δεσμεύσει ολόκληρη σχεδόν τη χερσόνησο του Τσεσμέ στο χρονικό διάστημα από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 10 Μαΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου