Τρίτη, Απριλίου 24, 2018

O μακελάρης του Τορόντο χτυπούσε πεζούς με το βαν επί 1,5 χλμ – Δέκα οι νεκροί, 15 οι τραυματίες





Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών
Ποιος είναι ο δράστης
Δεν υπήρχε τίποτα για τον δράστη στους φακέλους της αστυνομίας – Άγνωστα τα κίνητρα

Ο άνδρας που έριξε ένα νοικιασμένο λευκό βαν πάνω σε πλήθος πεζών περίπου στις 13:30 τη Δευτέρα (20:30, ώρα Ελλάδας) στο Τορόντο, ενήργησε «από πρόθεση», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά, ο Μαρκ Σόντερς...

Ο απολογισμός της επίθεσης με το φορτηγάκι, που έπεσε με ταχύτητα πάνω σε ανυποψίαστους πολίτες στο πεζοδρόμιο σε μια από τις κυριότερες οδικές αρτηρίες της καναδικής μεγαλούπολης, αυξήθηκε στους δέκα νεκρούς, ενώ τραυματίες είναι άλλοι 15, διευκρίνισε ο ανώτατος αξιωματικός. Πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Κέντρο Υπηρεσιών Υγείας Σάνιμπρουκ, δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπός του, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.



Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Ασφαλείας του Καναδά Ραλφ Γκούντεϊλ απέκλεισε το σενάριο μιας επίθεσης εναντίον «της εθνικής ασφάλειας» της χώρας κι άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.



Μια εκπρόσωπος της εταιρείας Ryder System Inc επιβεβαίωσε ότι ένα από τα φορτηγάκια που νοίκιαζε ενεπλάκη στο συμβάν και πρόσθεσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις καναδικές αρχές.

H ταυτότητα του δράστη

Η αστυνομία επιβεβαίωσε την πληροφορία -που είχε μεταδοθεί νωρίτερα από το τηλεοπτικό δίκτυο CBC- ότι ο οδηγός του βαν είναι ένας άνδρας ηλικίας 25 ετών, ο Άλεκ Μινασιάν, από το βόρειο Τορόντο. Ο Σόντερς τόνισε πως ο Μινασιάν δεν είχε ποινικό μητρώο ενώ συμπλήρωσε ότι τα κίνητρα της πράξης του δεν είναι ακόμη απόλυτα σαφή.



Ο Μινασιάν είχε φοιτήσει σε γυμνάσιο για μαθητές με ειδικές ανάγκες, είπαν παλιοί συμμαθητές του.

Σύμφωνα με τους πρώην συμμαθητές του, ο νεαρός περπάταγε συχνά στους διαδρόμους και τις αίθουσες με το κεφάλι κάτω και τα χέρια πλεγμένα σφιχτά, ενώ έβγαζε ήχους παρόμοιους με νιαουρίσματα.

Η αστυνομία στο Τορόντο ανακοίνωσε ότι ο δράστης συνελήφθη περίπου 26 λεπτά αφότου έριξε το βαν πάνω σε δεκάδες πεζούς στην οδό Γιανγκ, στο κεντρικό τμήμα της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά.

Η στιγμή της σύλληψης

Την στιγμή της σύλληψης του οδηγού λίγα λεπτά μετά την τρελή πορεία του άσπρου βαν που σκορπίσε τον θάνατο σε κεντρική λεωφόρο στο Τορόντο δείχνουν βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο twitter από αυτόπτες μάρτυρες.







Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/o-makelaris-toy-toronto-chtypoyse-pezoys-me-to-van-epi-15-chlm-deka-oi-nekroi-15-oi-traymaties/#ixzz5DZbCuiSh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου