Παρασκευή, Απριλίου 20, 2018

#PAORMB Παναθηναϊκός – Ρεάλ: Έγινε η… ζημιά! Μαδριλένικο break στο ΟΑΚΑ [vids]




BINTEO

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στο δεύτερο ματς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την ομάδα του Λάσο να παίρνει τη ρεβάνς με 82-89 και να γίνεται το φαβορί για την πρόκριση στο Final4 της Euroleague. Μεγάλη εμφάνιση από τον Πέιν, το "πάλεψε" στο τέλος ο Τζέιμς!...


Η Ρεάλ εμφανίστηκε τελείως διαφορετική στο δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ στο ΟΑΚΑ και «πληγώνοντας» τον Παναθηναϊκό με τα επιθετικά της ριμπάουντ, έκανε εύκολα στο τέλος το break, μέσα στην έδρα του Τριφυλλιού, με 82-89.

Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να βρουν αντίστοιχες λύσεις στην επίθεση όπως στο πρώτο ματς και παρά την ανέλπιστη βοήθεια από τον Έιντριεν Πέιν, που έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και τον εξαιρετικό στο τέλος Τζέιμς, έχασαν το ματς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πλέον το φαβορί για την πρόκριση με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να ψάχνει διπλό μέσα στη Μαδρίτη για να ξανά φέρει τη σειρά στο ΟΑΚΑ. Κορυφαίος του αγώνα ο Ρέγιες για τη Ρεάλ που είχε 18 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά, ενώ τον Παναθηναϊκό «πλήγωσαν» και τα τρίποντα των Κάρολ και Τόμπκινς.
Το παιχνίδι

Σε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι εξελίχθηκε στην αρχή ,το game 2 των πλέι οφ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ρεάλ, αφού οι Μαδριλένοι εμφανίστηκαν αρκετά πιο συγκεντρωμένοι και δεν επέτρεψαν ένα νέο… 20-0 στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Οι παίκτες του Τριφυλλιού ήταν και πάλι εξαιρετικοί στην άμυνα, κλέβοντας αρκετές μπάλες, αλλά δεν τα κατάφερναν εξίσου καλά και στην επίθεση. Το δεύτερο φάουλ του Τζέιμς όμως φάνηκε να τους αφύπνισε και με ένα μικρό σερί έκαναν το 15-7 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Η Ρεάλ όμως δεν το έβαλε κάτω αυτή τη φορά και κάνοντας ζημιά στο αμυντικό ριμπάουντ του Παναθηναϊκού έμεινε κοντά στους πράσινους με το 10λεπτο, να κλείνει στο 21-16, με buzzer beater τρίποντο του Σίνγκλετον.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως, οι “πράσινοι” ξεκίνησαν ακόμη χειρότερα στην επίθεση και έκαναν 3 λεπτά να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι για την ισοφάριση της Ρεάλ στο 21-21. Οι Μαδριλένοι πέρασαν μάλιστα και μπροστά με 2-9 σερί στο 16′. Ο Τσάβι Πασκουάλ έκανε αρκετές αλλαγές ψάχνοντας λύσεις και τις βρήκε από το… πουθενά!
Ο Έιντριεν Πέιν έκανε την καλύτερή τοιυ εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό και με συμπαραστάτη τον Μάρκους Ντένμον έδωσαν και πάλι το προβάδισμα στο Τριφύλλι, για το 37-32 στα 2,5 λεπτά για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο και έληξε τελικά με σκορ 40-36.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό και πάλι μπροστά στο σκορ, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης φαινόταν πια να έχει ψυχολογία και επικρατώντας κατά κράτως στα επιθετικά ριμπάουντ, κατάφερε να περάσει και μπροστά στο σκορ με 49-52, 4’49 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Οι πράσινοι από την πλευρά τους, πέραν από τα χαμένα ριμπάουντ είχαν και σε μέτρια βραδιά το Νικ Καλάθη, ο οποίος περιορίστηκε και στη δημιουργία (5 ασίστ στο τέλος), ενώ δεν κατάφερε να βοηθήσει και ο Ρίβερς, όντας εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.Έτσι το τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε τη Ρεάλ μπροστά στο σκορ με 61-68, αφού οι Τόμπκινς, Ρέγιες και Κάρολ, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα εύστοχοι από τη γραμμή του τριπόντου.
Ο Μάικ Τζέιμς προσπάθησε να αλλάξει τη μοίρα του αγώνα στο τέλος με συνεχόμενα προσωπικά καλάθια, αλλά δεν βρήκε βοήθεια από τους συμπαίκτες του και κάνοντας και ο ίδιος λάθη στις τελευταίες κατοχές, επέτρεψε στους Μαδριλένους να φύγουν με το διπλό από το ΟΑΚΑ. Το τελικό 82-89 έδωσε στην ομάδα του Λάσο την ευκαιρία να γίνει το φαβορί του ζευγαριού για την πρόκριση στο Βελιγράδι, αλλά οι «πράσινοι» θα έχουν 2 ευκαιρίες στη Μαδρίτη, για να φέρουν πάλι της σειρά στο γήπεδό τους και να πάρουν αυτοί την πρόκριση.
Τα δεκάλεπτα: 21-16, 40-36, 61-68, 82-89.
Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Ρίβερς, Τζέιμς 20 (5/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ασίστ), Πέιν 13 (6/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/3 βολές), Παππάς 1, Ντένμον 8 (2), Γκιστ 5, Βουγιούκας, Γκάμπριελ 3 (1), Λοτζέσκι 4, Καλάθης 12 (3/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Αντετοκούνμοπο 5.
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Κοζέρ 2, Ραντλ, Ράντολφ 4 (5 ριμπάουντ), Φερνάντεθ 10 (1 τρίποντο, 7/8 βολές, 4 ασίστ), Ντόντσιτς 8 (0/3 σουτ, 8/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ρέγιες 18 (2), Αγιόν 8, Γιούστα, Κάρολ 17 (4), Ταβάρες 2 (5 ριμπάουντ), Τόμπκινς 12 (3/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Τέιλορ 8 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου