Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το άγριο φονικό της Κύπρου – «Ο 15χρονος εκλιπαρούσε για τη ζωή του»






Συγκλονίζουν οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που αναδύονται από το διπλό φονικό στον Στρόβολο της Κύπρου με θύματα τον 60χρονο καθηγητή, Γιώργο Χατζηγεωργίου, και τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου.

Το ζευγάρι καθηγητών δολοφονήθηκε με τον πλέον άγριο τρόπο μπροστά στα μάτια του 15χρονου παιδιού του με τις εικόνες αυτές να μένουν για πάντα «χαραγμένες» στην ψυχή του....

Ο «Πολίτης» φέρνει σήμερα στο φως, στοιχεία από την κατάθεση του κατηγορούμενου Λ.Τ.

Ο 33χρονος αναφέρει ότι το 2012 όταν εργαζόταν ως τεχνίτης αλουμινίων, τον έστειλε ο εργοδότης του στο σπίτι ζευγαριού προκειμένου να προβεί σε μετρήσεις στα παράθυρα για να τοποθετηθούν σίτες. Έτσι έμαθε για την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου. Υπολόγισε μάλιστα πως θα χρειάζονταν τουλάχιστον τρία άτομα για να το μετακινήσουν.

Μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του, ο 33χρονος αναφέρει ότι χρωστούσε σε διάφορους προμηθευτές ναρκωτικών ένα ποσό της τάξης των 6 χιλιάδων ευρώ και πιεζόταν να εξοφλήσει.

Ως ένα από τα πρόσωπα με τα οποία είχαν συμφωνήσει αρχικά να κάνουν μαζί τη «δουλειά» επικαλείται τον 22χρονο Μ.Ξ τον οποίο, όπως υποστηρίζει, είχε γνωρίσει τελευταία και δέχθηκε, αφού χρωστούσε και αυτός στους προμηθευτές.

Δεν υπήρχε χρηματοκιβώτιο

Τις ώρες πριν το έγκλημα, ο 22χρονος Μ.Ξ πήγε στο σπίτι του 33χρονου Λ.Τ όπου βρίσκονταν επίσης ο ετεροθαλής αδελφός και η σύντροφος του 33χρονου.

Στη συνέχεια οι τρεις τους (χωρίς τη σύντροφο του 33χρονου) έκαναν χρήση κοκαίνης και ξεκίνησαν για το σπίτι του ζευγαριού. Μαζί του ο Λ.Τ είχε πάρει μια τσάντα στην οποία τοποθέτησε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, ένα τάμπλετ, το σπαθί και το ρόπαλο, ενώ το μαχαίρι το είχε επάνω του.

Από το σπίτι τους έφυγαν στις 10:30 το βράδυ. Στο σπίτι των θυμάτων έφτασαν μια ώρα αργότερα. Στάθμευσαν το όχημα στο υπόγειο παρακείμενης πολυκατοικίας και ανέβηκαν στην ταράτσα. Τον σκύλο τον είχαν αφήσει στο αυτοκίνητο. Από την ταράτσα παρακολουθούσαν το σπίτι, ενώ ακολούθως κινήθηκαν προς αυτό. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του Λ.Τ, ο 22χρονος τον πίεζε να γίνει η «δουλειά» λόγω του χρέους στους προμηθευτές, αν και ο ίδιος είχε αρχίσει να αγχώνεται καθώς περνούσε η επίδραση της κοκαΐνης.

Όταν τελικά εισήλθαν στην αυλή του σπιτιού παρατήρησαν ότι το παράθυρο του μπάνιου ήταν ελαφρώς ανοικτό και τότε ο ίδιος ανέβηκε στην κληματαριά, με τον 22χρονο να του δίνει ώθηση ώστε να μπορέσει να μπει στο σπίτι.

Εκλιπαρούσε για τη ζωή του ο 15χρονος

Όταν μπήκε στο σπίτι άκουσε μια γυναικεία φωνή και από την ταραχή του άρχισε να ψάχνει σημείο για να κρυφτεί, μπαίνοντας τελικά στο δωμάτιο του ζεύγους. Εκεί είδε την Ντίνα Σεργίου να βρίσκεται στο κρεβάτι της και να σηκώνεται απότομα, με τον ίδιο, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, να θυμάται ότι της ζήτησε συγγνώμη και επίσης την παρακάλεσε να μην φωνάξει. Όμως η γυναίκα έβγαλε μια κραυγή και τότε, «με την καρδιά του έτοιμη να σπάσει», όπως λέει, ανέσυρε το μαχαίρι που είχε επάνω του.

Στο άκουσμα της κραυγής της συζύγου του, ο Γιώργος Χατζηγεωργίου ανέβηκε και αυτός στο υπνοδωμάτιο και μόλις τον είδε, ο Λ.Τ ισχυρίζεται ότι ο 60χρονος τον άρπαξε από τον λαιμό. Τότε «ψευτοπάλεψαν» και άρχισε να του καταφέρνει κτυπήματα επειδή «ένιωθε απειλή». Κατόπιν της δολοφονίας του τραγικού ζεύγους προχώρησε προς το υπνοδωμάτιο του παιδιού και τότε αντιλήφθηκε ότι θα τα άκουσε όλα επειδή η πόρτα ήταν ελαφρώς ανοικτή. Το παιδί, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Λ.Τ, εκλιπαρούσε για τη ζωή του και του έλεγε να πάρει ό,τι θέλει από το σπίτι.

Στο μεταξύ ο 22χρονος Μ.Ξ χτυπούσε επίμονα την πόρτα για να του ανοίξει ο Λ.Τ και όταν αυτό συνέβη, ο 33χρονος έκλεισε το παιδί στο κελάρι.

Μάλιστα ισχυρίζεται ότι συμβούλευσε το παιδί να βρει κάποιον τρόπο για να δραπετεύσει. Αφού εισήλθε και ο 22χρονος στην οικία, άκουσαν λίγο αργότερα κάτι σαν κουδούνι και τότε τράπηκαν σε φυγή.

Ως δολοφόνο «έδειξε» τον αδελφό του

Στην κατάθεσή του, στην οποία κατονόμαζε ως τον φυσικό αυτουργό τον ετεροθαλή αδελφό του Λ.Σ, ο Λ.Τ φέρεται να περιγράφει τα περιστατικά της υπόθεσης με τον τρόπο που λειτούργησαν ο ίδιος και ο 22χρονος Μ.Ξ.

Συγκεκριμένα ισχυρίζεται ότι ο αδελφός του είχε ανάγκη από χρήματα επειδή ήθελε να διεκδικήσει νομικά την κηδεμονία του παιδιού του και για τον λόγο αυτό τον ρωτούσε εάν υπάρχει κάτι να κλέψουν. Όταν κατέληξαν ότι στόχος θα ήταν το σπίτι του τραγικού ζεύγους, επειδή και ο ίδιος είχε ανάγκη από χρήματα, ο Λ.Τ εμφανίζει τον Λ.Σ ως τον συνοδό του, αλλά και ως το πρόσωπο που εισήλθε στο σπίτι και σκότωσε το ζεύγος.

Μάλιστα αποδίδει τις «αποκαλύψεις» του στο ότι τον έτρωγαν οι τύψεις και γι’ αυτό ήθελε να πει την «αλήθεια», ενώ στην εν λόγω κατάθεση φέρεται να εκφράζει και επιθυμία όπως τύχει προστασίας από την Αστυνομία προκειμένου να βγει μάρτυρας κατηγορίας.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, το οποίο θα συνέλθει για την πρώτη δικάσιμο στις 13 Ιουνίου.

Πηγή: Πολίτης, Star.gr



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/anatrichiastikes-leptomereies-gia-to-agrio-foniko-tis-kyproy-o-15chronos-ekliparoyse-gia-ti-zoi-toy/#ixzz5GG6Z6VSN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου