Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018

Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008 - Τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες - ΒΙΝΤΕΟ




Η βία είναι μία και είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία», τονίζει ο Μητσοτάκης (video)


Το ζήτημα της βίας έθιξε ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της Βουλής, κάνοντας παράλληλα αναφορές στην επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ.

«Η βία είναι μία και είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Σας καλώ να πράξετε το αυτονόητο, όχι μόνο να καταδικάσετε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, αλλά να το αποδείξετε στην πράξη. Απελευθερώστε τα Εξάρχεια, απελευθερώστε τα κατειλημμένα κτήρια και δώστε τα στους πολίτες και τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες».....


«Ο δήμαρχος Τήνου με οκτώ άτομα προσωπικό στο αστυνομικό τμήμα κατάφερε και συνέλαβε τον Ρουβίκωνα. Εσείς δεν θέλετε να το κάνετε, γιατί οι συγγένειες με τον χώρο είναι τέτοιες, που δεν σας το επιτρέπουν… Μωρό που μπουσουλάει, είπε ο κ. Τόσκας, ότι είναι ο Ρουβίκωνας, υποθέτουμε ότι η μαμά θα το βοηθήσει να περπατήσει με στοργή και προδέρμ».

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της ΝΔ σημείωσε: «Δεν σας επιτρέπω να αφήσετε το παραμικρό υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε έκφραση βίας».

Κορυφώνοντας την επίθεσή του είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα: «Εσείς κάψατε την Αθήνα, εσείς χαϊδεύατε τους αγανακτισμένους, εσείς προσθέτετε πάντα ένα αλλά, όταν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι δέχονταν επίθεση και έδέρναν τους δικούς μας βουλευτές… Μη με κοιτάτε έτσι αμήχανα, έχετε τεράστια ευθύνη για τη βία και την ανομία».



Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη ΝΔ για το περιστατικό με τον κ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και το έκανε για να αποκρύψει την καθολική αποτυχία του στα σοβαρά ζητήματα της οικονομίας.

«Η κυβνέρνηση παρουσίασε αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη»

Συνολική κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για καθαρή έξοδο, ότι παρουσίασε ένα αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη και κατέληξε ζητώντας εκλογές για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός. «Είσαστε αδίστακτοι δημαγωγοί στα λόγια και ανίκανοι στην πράξη», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι το παραμύθι περί καθαρής εξόδου είναι το τελευταίο βρώμικο ψέμα του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε επίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι ήδη αναθεωρήθηκε προς τα κάτω η ανάπτυξη για το 2018, ενώ σε όλη την τριετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η σωρευτική ανάπτυξη ήταν πολύ χαμηλότερη από της Κύπρου, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. «Αντί να βάζετε χρήματα στην οικονομία για να πάρει μπροστά, τραβάτε χρήματα… Το αποτέλεσμα της πολιτικής σας είναι ότι τέσσερις στους δέκα Έλληνες θεωρούν τη φοροδιαφυγή θεμιτή πρακτική. Την ίδια στιγμή καταστρέφετε συνειδητά τη μεσαία τάξη. Το 42% του φόρου εισοδήματος το πληρώνουν όσοι δηλώνουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ που είναιτο 3% των φορολογουμένων»,είπε χαρακτηριστικά.



Κριτική άσκησε και στο ολιστικό σχέδιο: «Εδώ και αρκετούς μήνες συζητάτε με τους εταίρους στα κρυφά, αυτό που λέτε “ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο” της κυβέρνησης. Δεν είναι παρά ένα αόριστο ευχολόγιο με κάποιες σωστές μεταρρυθμίσεις και πολλές ιδεοληπτικές εμμονές… Δεν έχουμε εικόνα αν αυτό είναι δικό σας σχέδιο ή αν έχει ξαναγραφεί από τους εταίρους. Δεν συνιστά όμως έναν χάρτη τολμηρών αλλαγών… Είναι αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη. Δεν λείπει μόνο το όραμα, αλλά και εφαρμοσμένες πολιτικές που θα φέρουν δουλειές, θα βελτιώσουν το εισόδημα και θα παράγουν πλούτο».

Συνεχίζοντας την κριτική του ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Από χρηματοδότηση χωρίς μνημόνιο πήγατε σε μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση. Έχετε ήδη υπογράψει μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου. Στα τέλη Αυγούστου τελειώνει ο ευρωπαϊκός δανεισμός, αλλά παραμένουν τα μέτρα και η αυστηρή εποπτεία… Η έξοδος στις αγορές μετά τη λήξη του μνημονίου μοιάζει με βόλτα σε ναρκοπέδιο… Ο χαμηλόμισθος των 620 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει το 2019 φόρους… Οι κίνδυνοι όμως υπάρχουν και από αυτό που η κυβέρνηση βαπτίζει έξοδο στις αγορές αλλά και από τις ουρές του μνημονίου. Η καθαρή έξοδος είναι το νέο βρώμικο ψέμα… Όταν μία χώρα σταματά να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια, οφείλει να το κάνει με συνθήκες ευνοικές. Εσείς βασίζεστε σε ένα απόθεμα ύψους 18 δισ ευρώ που προήλθε από υπερπλεονάσματα, από συντάξεις που δεν δίνετε, από οφειλές που δεν επιστρέφονται και από δημόσιες επενδύσεις που δεν υλοποιούνται. Την ίδια ώρα παραμένουν αναξιοποίητοι πόροι 28 δισ ευρώ…».

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο εξόδου από την παρατεταμένη κρίση, χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ που μπορεί να έλθει μόνο από κύμα επενδύσεων και πρέπει να μειώσουμε τους φόρους και τις εισφορές, είπε ο αρχηγός της ΝΔ και συνέχισε: «Ο ΕΝΦΙΑ, που λέγατε ότι θα καταργηθεί με ένα βήμα και ένα άρθρο, θα παραμείνει στο ίδιο ύψος στα 2,6 δισ… Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σοκ εμπιστοσύνης και αποταμίευσης και εφάπαξ συνολική ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους».

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να δημιουργήσει πολλές και καλά αμοιβόμενες δουλειές, ποιος θα βελτιώσει το εισόδημα της μεσαίας τάξης. «Εμείς θέλουμε εγγυημένο εισόδημα στο 1 δισ για 800.000 συμπολίτες. Θέλουμε παιδικούς σταθμούς και ολοήμερα σχολεία για όλους τους πολίτες», είπε.

«Ολόκληρη η χώρα απαιτεί ένα νέο περιβάλλον με μείωση φόρων, με επενδύσεις, με νέες δουλειές, θέλει μία άλλη ατμόσφαιρα από αυτή του ψέματος και του διχασμού. Η ανάπτυξη δεν ανθίζει με εγκληματίες στις γειτονιές και Ρουβίκωνες. Θέλει αίσθημα ασφάλειας για όλους τους πολίτες, γρήγορη και αποτελεσματική διοίκηση και δικαιοσύνη που απονέμεται γρήγορα,» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής καταγγέλοντας υπόγειες διαδρομές στο Σκοπιανό. Ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί για το «απαράδεκτο όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν”». «Πέστε μας αν το έχετε απορρίψει ή αν το συζητάτε ακόμη μυστικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του επαναφέροντας το αίτημα για εκλογές. «Οι Έλληνες θα επιλέξουν ποιος θα τους οδηγήσει με σχέδιο και ασφάλεια στην επόμενη ημέρα. Θέλουν ελπίδα. Εκλογές λοιπόν» σημείωσε και απευθυνόμενος προς την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε: «Εκλογές, κ. Γεννηματά, εμείς τις ζητάμε δύο χρόνια, όπου θα αναμετρηθεί η ασφάλεια η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία, απέναντι στον λαϊκισμό και στα ψέματα. Συμφωνούμε όλοι ότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και οι κάλπες είναι κάθαρση. Δώστε την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να πάρει θέση. Ο ελληνικός λαός είναι σοφός και η εμπειρία των οκτώ χρόνων τον έχει κάνει σοφότερο…».

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/i-via-einai-mia-kai-einai-kindynos-gia-ti-dimokratia-tonizei-o-mitsotakis/#ixzz5GJnLF1gk


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου