Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018

Ζωγραφίζει δίχως την αίσθηση της όρασης (BINTEO)




Μετά από μία σειρά επιληπτικών κρίσεων, ο John Bramblitt έχασε το 2001 ολοκληρωτικά την όρασή του. Βρήκε το... φως στην Τέχνη.


Περίπου 1.300.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι τυφλοί. Ένας από αυτούς είναι ο John Bramblitt και αυτό που συναρπάζει είναι το γεγονός ότι είναι ζωγράφος.

Γεννήθηκε το 1971 στο El Paso του Τέξας και μετά από μία σειρά επιληπτικών κρίσεων, έχασε το 2001 ολοκληρωτικά την όρασή του. Στην αρχή έπεσε σε κατάθλιψη καθώς δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την νέα κατάσταση. Βρήκε όμως παρηγοριά στην ζωγραφική.

Ο John έφτασε στο σημείο να μπορεί να αναγνωρίζει τη διαφορά χρωμάτων απλά αγγίζοντας την υφή τους. Μέσω της συναισθησίας καταφέρνει και ζωγραφίζει αγγίζοντας αντικείμενα. Πάνω από 30 χώρες έχουν φιλοξενήσει στις γκαλερί τους πίνακες ζωγραφικής του ιδιαίτερου καλλιτέχνη.

Χάρη στην επιμονή και το ταλέντο του, έχει κερδίσει πολλά βραβεία για τη ζωγραφική αλλά πάνω από όλα για το θάρρος του. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που παίρνουν παράδειγμα από αυτόν και προσπαθούν να ξεπεράσουν το πρόβλημα υγείας τους μέσω της Τέχνης.

Ο καλλιτέχνης έγραψε πρόσφατα το βιβλίο Shouting in the Dark που μιλά για τη ζωή και το έργο του ενώ ήταν ο πρώτος τυφλός άνδρας που ζωγράφισε τοιχογραφία σε δρόμο στην περιοχή όπου γεννήθηκε.

Δείτε το βίντεο:
Πηγή βίντεο: SoulPancake

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου