Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί. Διαλέξτε (BINTEO)




Το σαφές μήνυμα ότι ούτε στον ίδιο, ούτε στη ΝΔ περνάνε οι απειλές έστειλει ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δείχνει επιλεκτική ανοχή σ' αυτές τις ομάδες
«Διάλεξαν λάθος στόχο»: Με αυτό τον τρόπο απάντησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μηταοτάκης στις απειλές σε βάρος του που διατυπώσε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα.

Ταυτόχρονα όμως, ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι έχει πολύ μεγάλη άνεση ...να διαστρεβλώνει γεγονότα και δηλώσεις και του κατηγόρησε ότι δείχνει επιλεκτική ανοχή σε αυτές τις ομάδες. «Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί και πρέπει να επιλέξετε ποιον θα προστατέψετε», είπε.

Τα βασικά σημεία της δευτερολογίας του προέδρου της ΝΔ στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή:



Σας άκουσα στο τέλος να επαναλαμβάνετε το σύνθημα η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω και σκέφτηκα ότι κάτι μου θυμίζει. Είναι το σύνθημα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη του 1993. Σας το λέω γιατί τότε η εκλογή δεν πήγε για εμάς πολύ καλά.

Δέχθηκα επώνυμα καταγγελία από στέλεχος Ρουβίκωνα. Για όσο με αφορά μάλλον λάθος στόχο διάλεξαν. Σε εμένα και στην ΝΔ απειλές δεν περνάνε. Το πρόβλημα όμως είναι ότι εσείς κ. Τσίπρα και τις προηγούμενες ημέρες δεν δώσατε την σημασία στις υπόλοιπες αναρτήσεις του Ρουβίκωνα σχετικά με τις επιθέσεις στο ΣτΕ, στον δήμο Τήνου και με τις πορείες στις πρεσβείες.

Ο κ. Καλαϊτζίδης έγραψε ότι το ισόγειο του ΣτΕ ισοπεδώθηκε και δώσαμε ένα μήνυμα στα λαμόγια δικαστές. Πώς είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές τέτοιες αναρτήσεις. Επώνυμα τα λένε και το έρώτημα είναι τι κάνετε; Εχετε ποτέ συλλάβει καποιον από αυτούς τυς κυρίους. Όταν μπήκαν στην Βουλή τους δώσαμε και τα περιπολικά για να πάνε σπίτια τους. Δείχνετε επιλεκτική ανοχή σε αυτές τις ομάδες. Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί και πρέπει να επιλέξετε ποιον θα προστατέψετε


Εχετε πολύ μεγάλη άνεση να διαστρεβλώνετε γεγονότα και δηλώσεις. Αναφερθήκατε στο γεγονός ότι εμείς καταδικάσαμε την επίθεση χωρίς να πούμε ποιοι την έκαναν. Θέλωντας να έχουμε πολιτική ίσων αποστάσεων. Σας διαβάζω την ανακοίνωσή μας που λεει ότι οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν. Ή δεν σας ενημερώνουν σωστά οι συνεργάτες σας ή ψεύδεστε.

Οσο για την προσπάθεια σας να πείτε ότι η ΝΔ έχει συγγένεια με την Χρυσή Αυγή, κοιτάξτε, εσείς μαζί με την Χρυσή Αυγή ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση. Εσείς με την χρυσή αυγή προσπαθήσατε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο. Για κοιτάξτε λίγο προς τον συγκυβερνήτη σας. Συγκυβερνάτε με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ που λετε ότι είναι μετριοπαθές κέντρο. Δεν σοβαρευόμαστε λίγο; Μήπως κάτι δεν πάει κάλα στην συγκυβέρνηση; Ο κ. Καμένος έχει να εμφανιστεί κανά δίμηνο στην αίθουσα και δεν φαίνεται εξαιρετικά πρόθυμος. Το μόνο που σας ενώνει είναι ο εθνολαϊκισμός και η καρέκλα. Αυτά τα περι εκλεκτικής συγγένειας ΝΔ και Χρυσής Αυγής αφήστε τα. Αναφορικά με τον κ. Ψωμιάδη ρωτάτε λάθος άνθρωπο. Ρωτήστε την κυρία Γεννηματά καθώς στις τελευταίες εκλογές ψήφισε ΚΙΝΑΛ.

Για το Σκοπιανό μας είπατε ότι διαπραγματεύεστε και ότι είναι επιτυχία ότι οι σκοπιανοί φαίνεται να υιοθετούν όσα εμείς επιβάλαμε ως εθνική γραμμή. Όμως είδατε το τυρί και όχι την φάκα. Το πρόβλημα της ονομασίας του Ιλιντεν είναι ότι το ίδιο το όνομα αποτελεί σύμβολο αλυτρωτικών προθέσεων της χώρας. Σας ρώτησα αν απορρίψατε το όνομα και δεν απαντήσατε. Εικάζω ότι το ζήτημα αυτό είναι ακόμα στο τραπέζι. Απαντήστε αν το όνομα εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Προσέξετε ΄΄όταν διαπραγματεύεστε μόνος σας και βράδυ γιατί τίποτα καλό δεν εχει προκύψει/.






«Είστε η μετενσάρκωση όλων των δεινών εκείνων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία» τόνισε στη δευτερολογία του στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για το Αναπτυξιακό Σχέδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ενώ ξεκινώντας την τοποθέτησή του "υπενθύμισε" ότι το σύνθημα "η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω" που χρησιμοποίησε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σύνθημα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993.




Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση θέλει ένα πλαδαρό κράτος με υψηλούς φόρους, με πελατειακές σχέσεις και ρουσφέτια, ενώ επεσήμανε ότι η ΝΔ θέλει ένα συμμάζεμα του κράτους ώστε να μειώσει τους φόρους.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να ψεύδεται και εντόπισε τα «τρία μεγάλα ψέματα» όπως τα χαρακτήρισε.


«Το πρώτο είναι ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και θα υπάρξει καθαρή έξοδος. Αφού λοιπόν, υπάρχει καθαρή έξοδος, ελάτε και νομοθετείστε στη Βουλή την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων και του αφορολόγητου. Το δεύτερο ψέμα είναι ότι η οικονομία υπεραποδίδει. Άλλο η δημοσιονομική υπεραπόδοση λόγω της φορολογικής επιδρομής και άλλο η απόδοση της οικονομίας που σημαίνει ανάπτυξη και ως προς το κομμάτι αυτό τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Το τρίτο ψέμα έχει να κάνει με το ότι η πολιτική σας έχει κοινωνικό πρόσημα, όταν επί των ημερών σας πετσοκόψατε το ΕΚΑΣ, μειώσατε το ΚΕΑ, ψαλιδίσατε το επίδομα θέρμανσης και οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία εκτοξεύθηκαν στα 132 δισ. ευρώ το 2017 όταν το 2014 ήταν 85 δισ. ευρώ κάτι που δείχνει «οικονομική ασφυξία» και αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν πλέον στις υποχρεώσεις τους.

Για τον Ρουβίκωνα

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις απειλές που δέχτηκε από τον Ρουβίκωνα λέγοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι ότι στοχοποιείται ένας πολιτικός αρχηγός, αλλά ότι ο Πρωθυπουργός δεν έδωσε την ανάλογη σημασία σε αναρτήσεις και επιθέσεις προς πρεσβείες, στο ΣτΕ, στο δημαρχείο Τήνου κλπ» κατηγορώντας τον για «επιλεκτική ανοχή σε αυτές τις ομάδες».

Για τον Πάνο Καμμένο

«Μήπως τώρα τελευταία δεν πηγαίνει κάτι καλά στη σχέση σας με τον κ. Καμμένο» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «τους τελευταίους δύο μήνες δεν φαίνεται πολύ πρόθυμος να υπερασπιστεί την κυβερνητική γραμμή».

Απαντώντας στα όσα είχε πει προηγουμένως ο Πρωθυπουργός για ιδεολογική και συγγενική σχέση της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «εσείς με τη Χ.Α. ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να κοιτάξετε λίγο προς τον συγκυβερνήτη σας. Να σας θυμίσω ότι κυβερνάτε με τον κ. Καμμένο και μη μου πείτε ότι είναι μετριοπαθής. Οι ΑΝΕΛ κινούνται δεξιότερα της ΝΔ».

Για το Σκοπιανό

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση που αφορά στο Σκοπιανό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ξανά να απαντήσει «ρητά και ξεκάθαρα» αν βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι των συζητήσεων το όνομα Δημοκρατία του Ίλιντεν.

Είπε δε, «προσέξτε όταν διαπραγματεύεστε μόνος σας ή βράδυ, γιατί δεν βγαίνει τίποτα καλό για τη χώρα. Αρκετή ζημιά έχει γίνει στην οικονομία, μην γίνει και στα εθνικά θέματα».

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου