Παρασκευή, Μαΐου 25, 2018

Ο Μητσοτάκης «αναζητά» τα χαρακτηριστικά του… ηγέτη




Μαθήματα ηγεσίας από έναν «αυτοδημιούργητο»...

Σε «αναζήτηση» των ικανοτήτων και των χαρακτηριστικών που πρέπει να έχουν οι ηγέτες στις ημέρες μας φαίνεται πως βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είχε δημόσιο διάλογο σχετικά με το φλέγον αυτό ζήτημα, με τον συγγραφέα του βιβλίου «Ηγεσία» Δημήτρη Μπουραντά. Η συζήτηση τους ...
έγινε στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών και για περίπου μια ώρα οι δυο συνομιλητές «ξεδίπλωσαν» τις βασικές τους θέσεις για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας ηγέτης με ειδικές αναφορές στην κατάσταση που περνά η χώρα μας.

«Έχουμε τεράστιο έλλειμμα ηγεσίας και τεράστιο περίσσευμα ηγεμονίας», τόνισε ο κ. Μπουραντάς και επισήμανε ότι ένας καλός ηγέτης πρέπει να είναι και καλός μάνατζερ, θέση με την οποία συμφώνησε απόλυτα ο κ. Μητσοτάκης.

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να συγχέουμε τον ηγέτη με τον τσαρλατάνο, τον δημαγωγό και τον λαϊκιστή.

«Ο ηγέτης οδηγεί σε καλύτερο μέλλον», ήταν το «βαθυστόχαστο» μήνυμα του κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε πως ηγέτης είναι εκείνος που μπορεί να συμπαρασύρει σε έναν κοινό στόχο και να εμπνεύσει. Άγνωστο το αν η εν λόγω δήλωση είχε χαρακτηριστικά… αυτοκριτικής.

Πάντως και οι δυο ανέφεραν βασικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους ηγέτες και έβαλαν στην κουβέντα έννοιες όπως η εντιμότητα, η υπευθυνότητα, η ικανότητα, η ταπεινότητα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε επίσης ότι απαιτείται σεβασμός και εμπιστοσύνη στους πολίτες. «Πρέπει να εμπιστευτούμε τους Έλληνες και την κοινωνία», είπε, ενώ μίλησε ξανά για έννοιες όπως αριστεία και αξιολόγηση.

«Άριστος δεν είναι ο καλύτερος μαθητής αλλά εκείνος που προσπαθεί να γίνει ο καλύτερος που μπορεί», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/o-mitsotakis-anazita-ta-charaktiristika-toy-igeti/#ixzz5GRlHZSa2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου