Κυριακή, Μαΐου 20, 2018

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΛΥΣΗ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ…ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ.





Eν μέσω της παιδαριώδους προπαγάνδας, που απευθύνεται στους επονομαζόμενους "γκαγκα" ευτυχώς λίγους, κομματικούς νεοδημοκράτες…υπάρχει μία νέα κινητικότητα.

Κινητικότητα και των τριών, της κ. Παπακώστα και των κυρίων Αντώναρου και Καραχάλιου.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, οργώνει στην κυριολεξία την Αττική, βλέπει κόσμο, φτιάχνει λίστες ευελπιστεί σε ό,τι το καλύτερο, εάν αυτό το μετέωρο βήμα-προς το παρόν -του πελαργού ευδοκιμήσει…

Ο Ευάγγελος, γνωρίζει ότι πολύ λίγο επηρεάζουν τους αναποφάσιστους, οι αστείες κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις, ορισμένων εταιριών.

Γνωρίζει επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης, παραμένει δεύτερος, μετά τον κανένα, καθώς και μία εταιρία που τόλμησε να πει το αντίθετο, βγήκαν δυο και την "διέψευσαν".

Ο Καραχάλιος μάλλον -έτσι πιστεύουμε- γελάει με τις διαφορές μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα, που δίνουν οι δημοσκόποι και τα διαπλεκόμενα, που διαμηνύουν ότι ο Τσίπρας ευθύνεται για όλα, καθώς γνωρίζει ότι η διαφορά, δεν ξεπερνά τις πέντε μονάδες..

Η κ. Παπακώστα ….σύμφωνα με την εκτίμησή μας, θα ήθελε η νέα προσπάθεια, να έχει λάβει την μορφή κόμματος από …χθες. Προφανώς για να της δοθεί η ευκαιρία να μιλήσει για τις θέσεις του κόμματος, της νέας προσπάθειας στη Βουλή και φυσικά να αποτελέσει τον επίσημο πλέον πόλο διεξόδου στο αδιέξοδο του κ. Μητσοτάκη.

Από την άλλη, συνεχίζεται ο ανελέητος βομβαρδισμός, που αναρωτιέται κανείς που απευθύνεται, από τα διαπλεκόμενα μίντια που επιθυμούν να μας πείσουν, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ηγέτης που θα μας σώσει…

Κι αναρωτιέται κανείς, γιατί οι "γκαγκα"…γκαγκα θα μείνουν. Γιατί ποτέ δεν θα καταλάβουν ότι δεν αποτελεί πολιτική πράξη η αποχώρηση από την Βουλή, αλλά δήλωση αδυναμίας. Απλώς ο "ηγέτης" φοβάται τις διαρροές στην μυστική ψηφοφορία.

Το μόνο που βλέπουν, είναι να φύγει ο Σύριζα… κι ας ανασταθεί ακόμα κι ο Ανδρέας Παπανδρέου…

Δεν τους ενδιαφέρει το συνονθύλευμα του Κυριάκου, που θα κληθεί να συνεργασθεί και να συγκυβερνήσει με την Φώφη, τον Βενιζέλο, τον Σημίτη, τον Γιωργάκη, όλα τα αστέρια αυτά που καταδικάσθηκαν, όσο κανείς άλλος επανειλημμένα με την ψήφο του Ελληνικού λάου.

Στο ίδιο έργο θεατές. Διαλύθηκε το ΠΑΣΟΚ. Πάτωσε η Νέα Δημοκρατία με αυτήν την ιστορία-"συνεργασία" .

Δεν τους ενδιαφέρει όμως. Αρκεί να φύγει ο Σύριζα…Μάλλον χρήσιμος λοιπόν ο βιβλιοπώλης και πλασιέ νανογιλέκων…

Εδώ που τα λέμε, ο Σύριζα ευθύνεται για το χάος που επικρατεί.

Περισσότερο όμως ευθύνεται, γιατί δημιούργησε το κατάλληλο έδαφος για την καλλιέργεια μη σκεπτόμενων ψηφοφόρων του Κυριάκου.

Κι αυτό είναι ολέθριο και για τον …Κυριάκο, που έτσι κι αλλιώς δεν έχει εισπράξει ούτε ψήφο των αναποφάσιστων και για τον τόπο…

Τώρα, τι μπορεί να κάνει μία νέα προσπάθεια στον χώρο της κεντροδεξιάς (σαφώς και συμφωνούμε με τον Νικήτα Κακλαμάνη, που υπογράμμισε ότι δεν υπαρχει χώρος στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας για νέα κίνηση).

Πολλά μπορεί να κάνει. Ακόμα και με δεδομένη, την μη στήριξη αν όχι την αποδοκιμασία του πρώην πρωθυπουργού, Κ.Καραμανλή, που ορθώς πράττει και στηρίζει την Νέα Δημοκρατία.

Η νέα κίνηση, σαφώς και διακατέχεται, από τα πολιτικά ένστικτα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, άρα είναι Καραμανλικής προέλευσης και ιδεολογίας. Έχει δηλαδή τα ιστορικά χαρακτηριστικά, που δεν διαθέτει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έχει κόκκινες γραμμές. Όλους αυτούς Γιώργο Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο κι άλλους, που υπονόμευσαν και δημιούργησαν προβλήματα στις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Έχει και αρχές. Βασικός κανόνας της, ο φιλελευθερισμός με ανθρώπινο πρόσωπο, η ελεύθερη αγορά, με κανόνες και κοινωνική ευαισθησία. Ό,τι δεν έχει η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου.

Έχει εθνικό ένστικτο και πατριωτικό χαρακτήρα, αλλά και πραγματιστική αντίληψη για το τι μπορεί να γίνει και το τι όχι. Δεν θα κραυγάσει για τα Σκόπια, όταν βλέπει ότι κραυγάζουν… όσοι έχουν κατά καιρούς συμφωνήσει.

Είναι απέναντι από τα διαπλεκόμενα, δηλαδή είναι αντίθετη πιστεύουμε….με όσους έχει σφιχταγκαλιάσει ο κος Μητσοτάκης και η οικογένεια του γενικώς.

Γενικώς έχει αρχές και ιδεολογία η νέα προσπάθεια. Πρόκειται για μία διέξοδο στο αδιέξοδο του Κυριάκου και του Τσίπρα. Έχει όμως και πολλά αν…

Αν γίνει αυτό, θα γίνει τότε εκείνο, αν βρεθούν….τότε καλώς, αν φύγουν αυτοί εντάξει..

Όπως κάθε άλλη προσπάθεια στην γέννησή της.

Το καλό είναι, πως απευθύνεται σε σκεπτόμενους δεξιούς. Υπάρχουν ακόμα.

Που βλέπουν το μεθαύριο και όχι μόνον το πως θα ικανοποιήσουν τα άγρια ένστικτα του γραφικού Άδωνι.

Αυτοί είναι πολλοί. Ίσως και να' ναι πάρα πολλοί, όπως ισχυρίζεται ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Το θέμα είναι εάν όλοι αυτοί ή η πλειοψηφία τους, πεισθεί από την αναποφασιστικότητα να προχωρήσει στην δράση.

Εάν αυτό γίνει και η πλειοψηφία ακολουθήσει, τότε ο κ. Μητσοτάκης θα κληθεί εκβιαστικά σχεδόν να συνεργασθεί με ένα…"αδελφό" κόμμα, μετά τις εκλογές.

Αν όμως είναι πάρα πολλοί αυτοί που θα πεισθούν, τότε θα γίνει ζημιά….

Στους εκκολαπτόμενους για το νέο κόμμα … όλες οι κατηγορίες στελεχών.

Μεγάλος αριθμός συνδικαλιστών, που θα προστρέξουν και το δηλώνουν, αφού έχουν στην μπούκα του κανονιού τον Μητσοτάκη και την παρέα του.

Ένας ικανός αριθμός κομματικών στελεχών, που έχουν μικρή ή μεγάλη ιστορία.

Ορισμένα πρώην κυβερνητικά στελέχη των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Κι εδώ έρχεται το βασικό ερώτημα:

Πόσοι θα είναι εκείνοι από τους νυν βουλευτές, που θα αντιληφθούν ότι ο κ. Μητσοτάκης παίζει παιγνίδι στην πλάτη τους και δεν θα τους στηρίξει στις περιφέρειές τους;

Είναι αρκετοί.

Ήδη ορισμένοι έχουν πάρει το μήνυμα.

Υπάρχουν κι άλλοι, που αφελώς θεωρούν, ότι θα τους στηρίξει κι ακόμα και σε μεγάλες περιφέρειες θα εκλεγούν (όνειρα θερινής νυκτός).

Όλοι αυτοί, είναι αρκετοί και ο αριθμός τους πολύ ικανοποιητικός για εκείνους που περιμένουν να ξυπνήσουν και να δουν την πραγματικότητα.

Ως χοάνη που θα ρουφήξει και τους…προδομένους, θα λειτουργήσει η νέα κινηση.

Και γι' αυτό είναι πολύ επικίνδυνη. Αυτό άλλωστε διαφαίνεται από τις προσπάθειες:

-Πρώτον, του κ. Μητσοτάκη, να αντιστρέψει με δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία, μεγάλες αλήθειες και επιχειρήματα βασικά εναντίον του ότι δηλαδή πχ έρχεται δεύτερος μετά τον Κανένα. Και ταυτόχρονα να μιλήσει για μεγάλη διαφορά που δεν υφίσταται..

-Δεύτερον όλου του μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας και των διαπλεκόμενων μίντια, να εμπεδώσουν στην κοινή γνώμη, ότι πρόκειται για γραφική κίνηση και μακρυά απ αυτούς (το μακρυά απ' αυτούς ως προειδοποίηση, είναι σαφής και προς τους επιχειρηματίες….)

Η όλη προσπάθεια, είναι ικανοποιητική μέχρι στιγμής..

Εάν οι εκλογές διεξαχθούν κανονικά, τον επόμενο χρόνο, που αυτό διαφαίνεται μέχρι στιγμής, τότε η προσπάθεια έχει πολλές πιθανότητες, να γίνει από παίκτης…ρυθμιστής.

Γι' αυτό άλλωστε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρεί να πιέσει με κάθε μέσο πρόωρες εκλογές, τις οποίες μάλιστα όπως… μας είπαν και οι δημοσκόποι επιθυμεί η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, ώστε ο τιτάνας της πολιτικής, να έλθει με ένα πλήθος off shore, να διασώσει τους συνταξιούχους από τις περικοπές…

Αλλά είπαμε ορισμένοι γκαγκά …εναντίον σκεπτόμενων…. Το μέλλον θα δείξει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου