Σάββατο, Μαΐου 26, 2018

Μπίγκο!..



Νέο κατόρθωμα Μητσοτάκη: Βρήκε υποψήφιο στη Θεσσαλονίκη. Για τον… Τσίπρα!..

Καλά το πάει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης- καλά για τους άλλους. Το τελευταίο του κατόρθωμα είναι ότι έλυσε να πρόβλημα που...
αντιμετώπιζε ο Αλέξη Τσίπρας με τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει το κόμμα του για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Με τον τρόπο που χειρίσθηκε το θέμα Μπουτάρη του πρόσφερε την υποψηφιότητά του στο πιάτο. Και ακόμη καλύτερα: δημιούργησε την πρώτη βάση σύμπραξης του ΣΥΡΙΖΑ με το Κινάλ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Μπίγκο.

Έτσι όμως ο Μητσοτάκης έκανε μεγαλύτερο το δικό του πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη όπου δεν έχει υποψήφιο. Και δύσκολα θα βρει γιατί και οι γκρίζες πέτρες του Λευκού Πύργου ξέρουν ότι για να βρει πρέπει να περάσει από τον πάγκο του Ιβάν Σαββίδη. Ακόμη και η Σπυράκη το κατάλαβε και τον καλοπιάνει. Οι βουλευτές της ΝΔ το ξέρουν καλά.

Στη συμπρωτεύουσα οι δεξιοί είναι κομμένοι στα δυο στα δημοτικά. Μια μερίδα αναζητά υποψήφιο στους… γύρω δήμους και, από ό,τι λέγεται, ήδη τον βρήκε. Αλλά ο σύστημα Μητσοτάκη φλερτάρει ακόμη και με ακροδεξιούς , αλλά και α-πολιτικούς και θα πέσει γέλιο.

Μήπως δεν θα πέσει τον Πειραιά, όπου για να δώσει χάρισμα πρέπει να περάσει από τον… Μαρινάκη, που «έχει σχέση με άλλο μέλος της οικογενείας του», όπως λέει ο ίδιος. Αν δώσει το χρίσμα στον ίδιο τον εφοπλιστή -εκδότη- που είναι ήδη δήμαρχος με το όνομα Γιάννης Μόραλης, φωτιά στα μπατζάκια του.

Αν βρει άλλον υποψήφιο το δημοσιογραφικοί συγκρότημά Μαρινάκη θα τον κάνει φέτες. Του μένει η λύση Μιχαλολιάκου, αλλά… δεν τη θέλει. Ωραία γλέντια πειραιώτικα.

Αλλά το μεγάλο γλέντι θα γίνει στην Αθήνα. Ο ανεψιός Κώστας Μπακογιάννης άναψε τις μηχανές και ξεκινάει. Κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει στην εκλογική περιφέρεια της μητέρας του- είτε πάει η ίδια στα Χανιά, είτε τη διαγράφει ο Κυριάκος, όπως απειλούν οι δικοί του.

Με τον Μπακογιάννη πάντως ο πόλεμος έρχεται. Είτε προσπαθήσει να τον κόψει, είτε βγει δήμαρχος. Την ίδια στιγμή ο Πατούλης το κομπόδεσε και σουλατσάρει, αλλά αν ποντάρει σ’ αυτόν τα έπιασε τα λεφτά του. Ο Βουλγαράκης με τον Άρη καιροφυλακτούν. Και η Όλγα Κεφαλογιάννη περιμένει να την… καλέσουν.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι στους χειρισμούς ο Κυριάκος δεν είναι ο καλύτερος. Για τους… αντιπάλους του. Ο Τσίπρας με τον Μπουτάρη θα είναι αχάριστοι, αν δεν του στείλουν λουλούδια για την νέα τετραετία που έδωσε στον σημερινό δήμαρχο...

Γ. Λακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου