Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση σε Μπουτάρη – Την Τετάρτη η δίκη των τριών συλληφθέντων




Δύο 20χρονοι, ένας 36χρονος κι ένας 17χρονος οι συλληφθέντες
Και οι τέσσερις στον εισαγγελέα, ο 17χρονος στην εισαγγελία ανηλίκων
Ο 36χρονος φαίνεται να είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές, έχοντας κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για κλοπές

Ακόμη δύο άτομα, μεταξύ αυτών κι ένας ανήλικος, συνελήφθησαν για την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, το απόγευμα του Σαββάτου...




Παράλληλα, επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Οι τρεις από αυτούς θα δικαστούν ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη , 23 Μαΐου. Το αίτημα αναβολής υπέβαλαν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρήσει την κράτησή τους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας. Οι δύο 20χρονοι δήλωσαν ότι είναι σπουδαστές και ο 36χρονος ότι εργάζεται περιστασιακά.

Σε ό,τι αφορά τον ανήλικο που συνελήφθη μαζί με τους άλλους τρεις, η υπόθεσή του διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Οι δύο τελευταίες χρονικά συλλήψεις έγιναν αργά χθες το βράδυ, κι ενώ προηγήθηκε η προσαγωγή τους, μαζί με ένα ακόμη -τρίτο- άτομο, στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου, εξετάστηκαν από αστυνομικούς της διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, η οποία διενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση. Σε αντίθεση με τον τρίτο, που αφέθηκε ελεύθερος, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των άλλων δύο, ενός 20χρονου κι ενός 17χρονου.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Κυριακής, οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη για το ίδιο συμβάν ενός 20χρονου κι ενός 36χρονου, ομογενούς από τη Γεωργία. Ο πρώτος φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση εναντίον του αυτοκινήτου που μετέφερε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ενώ ο δεύτερος φαίνεται να είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές, έχοντας κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για κλοπές.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των υπολοίπων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση.



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ellada/tesseris-oi-syllipseis-gia-tin-agria-epithesi-ston-mpoytari-anamesa-toys-enas-anilikos/#ixzz5G8weFn6l

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου