Παρασκευή, Μαΐου 25, 2018

Νέο σοκ στο Χόλιγουντ – Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται και ο Μόργκαν Φρίμαν







Νέο σοκ στο Χόλιγουντ, μετά τα σκάνδαλα Γουάινστιν και Σπέισι. Όπως αποκάλυψε το CNN, οκτώ γυναίκες κατηγορούν τον διάσημο ηθοποιό, Μόργκαν Φρίμαν, για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά.


Συνολικά, 16 άνθρωποι μίλησαν στο CNN για τον αφροαμερικανό ηθοποιό, εκ των οποίων οι οκτώ ανέφεραν ότι ήταν θύματα παρενόχλησης, ενώ άλλες έκαναν λόγο για απρεπή συμπεριφορά του.

Όλοι περιέγραψαν ένα πρότυπο ανάρμοστης συμπεριφοράς του Φρίμαν στα γυρίσματα, την ώρα μάλιστα που προωθούσε τις ταινίες του, αλλά και στην εταιρεία παραγωγής του, τη «Revelations Entertainment».

Μέσα στο περιβάλλον της «Revelations Entertainment» περιέγραψαν περιστατικά παρενοχλήσεων και μάλιστα με τη συνιδρύτρια της εταιρείας του, Lori McCrearyκαι άλλη μία γυναίκα, η οποία ήταν στόχος ταπεινωτικών σχολίων από τον ηθοποιό, δημοσίως.

Τέσσερις άνθρωποι που εργάζονταν στις παραγωγές με τον Μόργκαν Φρίμαν τα τελευταία 10 χρόνια, υπογράμμισαν ότι επανειλημμένα συμπεριφερόταν στις γυναίκες με τρόπο που τις έκανε να νιώθουν άβολα.

«Ήθελε να μου σηκώσει τη φούστα και ρωτούσε αν φοράω εσώρουχο»

Μία από αυτές ήταν μία νεαρή βοηθός παραγωγού που το καλοκαίρι του 2015 ξεκίνησε να εργάζεται για την κωμωδία «Going in Style», με πρωταγωνιστές τους Μόργκαν Φρίμαν, Μάικλ Κέιν και Άλαν Άρκιν.

Γρήγορα μετατράπηκε σε μία ιστορία μηνών παρενόχλησης, όπως δήλωσε η ίδια στο CNN. Κατηγορεί τον Φρίμαν ότι προχώρησε σε ανάρμοστες ενέργειες, όπως να την αγγίζει χωρίς την θέλησή της, αλλά και να κάνει σχόλια για το σώμα της και την εμφάνισή της σε καθημερινή βάση. Πολλές φορές μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, έβαζε το χέρι του χαμηλά στη μέση της.

«Προσπαθούσε να μου σηκώσει τη φούστα και ρωτούσε αν φορούσα εσώρουχο», λέει η παραγωγός, προσθέτοντας ότι δεν τα είχε καταφέρει ποτέ. Εκείνη απομακρυνόταν, αλλά εκείνος ξαναπροσπαθούσε, όπως επισημαίνει.

«Τελικά, ο Άλαν (Άρκιν) έκανε ένα σχόλιο, λέγοντάς του να σταματήσει», τονίζει η παραγωγός.

Μία άλλη βοηθός παραγωγού, που συνεργάστηκε με τον Φρίμαν στον «Σκοτεινό Ιππότη», δήλωσε στο CNN, ότι αν και ποτέ δεν έγινε στόχος του ηθοποιού, τον είχε ακούσει να κάνει σχόλια σε γυναίκες μέλη της ομάδας παραγωγής. Πρόσθεσε, δε, ότι πολλές από αυτές συζητούσαν κάποιες φορές τον τρόπο που τους φερόταν ο ηθοποιός, σχολιάζοντας ότι τις έκανε να νιώθουν άβολα.

«Αν φορούσαμε κολλητά ρούχα, υπήρχε πρόβλημα»

Η καταγγελλόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του Φρίμαν δεν σταμάτησε στα γυρίσματα μίας μόνο ταινίας, όπως επισημαίνουν πηγές που επικαλείται το CNN.

Μία άλλη γυναίκα, που ήταν βασικό μέλος της παραγωγής της ταινίας « Now You See Me» το 2012, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο, ότι ο Φρίμαν την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά, τόσο εκείνη, όσο και τη βοηθό της, κάνοντας σχόλια για το σώμα τους.

«Μας έκανε σχόλια για το σώμα μας. Γνωρίζαμε ότι όταν θα ερχόταν, δεν θα έπρεπε να φοράμε κάτι που να τονίζει τα στήθη μας, τα οπίσθιά μας, και γενικά κολλητά ρούχα», τόνισε.

«Κοιτούσε τα στήθη μου και κολλούσε πάνω μου»

Μία ακόμη καταγγέλλουσα, η οποία εργαζόταν σε πρόσφατη ταινία του διηγήθηκε ένα περιστατικό από το πάρτι για την ταινία. «Κοιτούσε τα στήθη μου και του είπα: “Τα μάτια μου είναι εδώ, πάνω”. Στη συνέχεια, όταν μαζευτήκαμε για να βγάλουμε ομαδική φωτογραφία είχε κολλήσει πάνω μου. Ήταν απρεπέστατο».

Καμία όμως εξ αυτών δεν κατήγγειλε ποτέ την συμπεριφορά του Φρίμαν, με την δικαιολογία ότι φοβούνταν μη χάσουν τη δουλειά τους. Αντίθετα, κάποιες από τις γυναίκες, τόσο στα γυρίσματα, όσο και στην εταιρεία του, υποστήριξαν ότι είχαν βρει τρόπους για να αντιμετωπίσουν από μόνες τους τη συμπεριφορά του, όπως να αλλάζουν τον τρόπο που ντύνονται, αποφεύγοντας τα σχόλια.

Το «πέσιμο» στην έγκυο ρεπόρτερ

Μία ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος του CNN, η Chloe Melas, συνεργάστηκε για το αποκαλυπτικό άρθρο του δικτύου, λέει ότι κι εκείνη έπεσε θύμα της συμπεριφοράς του, πριν από ένα χρόνο, όταν του πήρε συνέντευξη για το «Going in Style».

Η Melas, η οποία εκείνη την περίοδο ήταν έξι μηνών έγκυος, δήλωσε ότι ο Φρίμαν μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα όπου βρίσκονταν και συμπρωταγωνιστές του, Άρκιν και Κέιν, της κράτησε το χέρι για να μην φύγει, κοιτώντας την επίμονα από την κορυφή ως τα νύχια, λέγοντας: Είσαι για «φάγωμα».



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/lifestyle/neo-sok-sto-choligoynt-gia-sexoyaliki-parenochlisi-katigoreitai-kai-o-morgkan-friman-video/#ixzz5GRnlxXEC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου