Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018

Νέα τουρκική πρόκληση – «Κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς στο Αιγαίο»








Δηλώσεις στο πλαίσιο της άσκησης «Λευκή Φουρτούνα»
Προειδοποίησε -χωρίς να κατονομάσει- την Ελλάδα
«Εάν υπάρξει ανάγκη για το καθήκον για την πατρίδα και το έθνος θα το εκτελέσουμε χωρίς δισταγμό»

Σε νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος προειδοποίησε -χωρίς να κατονομάσει- την Ελλάδα, να μην κάνει «λάθος υπολογισμούς» στο Αιγαίο.

Στο πλαίσιο της άσκησης «Λευκή Φουρτούνα» στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, ο τούρκος στρατηγός είπε ότι «εάν υπάρξει ανάγκη για το καθήκον για την πατρίδα και το έθνος θα το εκτελέσουμε χωρίς δισταγμό».

«Ειλικρινά λέμε ότι θέλουμε να ενεργούμε σεβόμενοι τις σχέσεις καλής γειτονίας, το Διεθνές Δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες και το Θαλάσσιο Δίκαιο. Αναλαμβάνουμε δράση στην Αφρίν, στα ανατολικά, τα νοτιανατολικά κι αν χρειαστεί στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, αν προκύψει ανάγκη θα εκπληρώσουμε το καθήκον μας. Ως εκ τούτου, κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς στο θέμα αυτό», τόνισε.

Τέλος, σημείωσε ότι «από την πλευρά μας, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Πάντως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με αποφασιστικότητα προστατεύουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες. Δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων».


Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/nea-toyrkiki-proklisi-kaneis-na-min-kanei-lathos-ypologismoys-sto-aigaio/#ixzz5G2eN5NcW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου