Κυριακή, Μαΐου 20, 2018

Αλεξιάδης: το όνομα «Δημοκρατία του Ίλιντεν» έχει ιστορικά αρνητικά στοιχεία...


 

Δένδιας: Είναι επιτομή του αλυτρωτισμού...

«Εμάς δεν μας πιέζει ο χρόνος για το Σκοπιανό. Eμάς μας πιέζει η εθνική ευθύνη να λύσουμε το πρόβλημα», τόνισε μιλώντας στο "Ακραίως" και τον Τάκη Χατζή (ΣΚΑΙ), ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, πως, «το...
όνομα «Δημοκρατία του Ίλιντεν» έχει ιστορικά αρνητικά στοιχεία, αλλά δείχνει ότι τα Σκόπια έχουν βάλει στην άκρη τα περί Μ. Αλεξάνδρου».

Για το ιδιο θέμα, ο Νίκος Δένδιας ανεφερε το γεγονός, πως, «ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εμπλέκεται στη διαδικασία», δείχνει ότι «αναβαθμίζουν την πίεση προς την Ελλάδα».

Χαρακτήρισε «ιστορικό εφιάλτη το όνομα «Δημοκρατία του Ίλιντεν» που έπεσε στο τραπέζι για τα Σκόπια». Και πρόσθεσε: «Πώς επέτρεψε η κυβέρνηση να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση. Το Ίλιντεν είναι η επιτομή του σλαβικού αλυτρωτισμού εναντίον της Ελλάδας. Για τους Έλληνες είναι ανάθεμα. Δεν πρέπει να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση. Η κυβέρνηση έκανε διαρροή με στοιχεία αποδοχής προκειμένου να «μετρήσει». Έχω το φόβο ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν γνώριζαν τι σημαίνει Ίλιντεν. Αυτό πρέπει να κοπεί αμέσως. Η κυβέρνηση να μην διανοηθεί να συζητήσει το όνομα «Δημοκρατία του Ίλιντεν» για τα Σκόπια».

Συμπλήρωσε, πως, για την όποια λύση «είναι απαραίτητη προϋπόθεση η αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων».





Αλεξιάδης: Έκλεισε η αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα αρνητικά μέτρα

Στο μέτωπο της αξιολόγησης ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε, πως, «έκλεισε χωρίς πρόσθετα αρνητικά μέτρα». Και πρόσθεσε: «Κλείνουμε την περίοδο των μνημονίων, βγαίνουμε στις αγορές και μετά έχουμε δυνατότητα διαπραγματεύσεων και δημιουργίας δημοσιονομικού χώρου για φοροελαφρύνσεις».
«Να επιστρέψουμε πρώτα σε μια κανονικότητα και θα δούμε μετά τα περί περικοπών στις συντάξεις και μείωσης του αφορολόγητου», είπε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς λύνουμε προβλήματα και απαντάμε στα προβλήματα της κοινωνία».
Τέλος, είπε πως είναι «λάθος να ανοίγεις θέματα για το τι θα γίνει το 2019 και το 2020, όταν έχεις πρώτα να κλείσεις την Αξιολόγηση».

Δένδιας: «Η ΝΔ θα ξανασυζητήσει με τους δανειστές »

Από τη δική του πλευρά ο Νίκος Δένδιας τόνισε, πως, η Νέα Δημοκρατία θα «ξανασυζητήσει με τους δανειστές τι μπορεί να γίνει με τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου».

«Όλο το μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής είναι υπό συζήτηση», εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «εμείς πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τη σημερινή κυβέρνηση ».

πηγη newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου