Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018

Εισιτήριο για την κόλαση έβγαλε η Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν- Kινητοποίησε χιλιάδες ισλαμιστές: «Το Τελ Αβίβ θα εξαφανιστεί – Είμαστε οι Φρουροί της Ιερουσαλήμ»




Σε δρόμο χωρίς γυρισμό πλέον οι σχέσεις Ισραήλ-Toυρκίας με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να
κατεβάζει χιλιάδες ισλαμιστές στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης για την .. Παλαιστίνη με Αλλάχ Ακμπάρ, κάψιμο σημαιών ΗΠΑ-Ισραήλ.


Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κινητοποίησε τον ισλαμικό «Στρατό» του και διέλυσε τις όποιες ψευδαισθήσεις Δυτικών και μη σχετικά με την μελλοντική πορεία αυτής της Τουρκίας.
Με ιαχές Αλλάχ Ακμπάρ προσέρχονται οι χιλιάδες πολίτες της νέας Τουρκίας των ισλαμιστών ηγετών στην σύναξη κατά του Ισραήλ. Αφίσες, πανό, σημαίες για τον νέο «προστάτη» της Ιερουσαλήμ, την…Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν. Σίγουρα κάποιοι στο Ισραήλ θα μετανοιώνουν πικρά τα όσα έγιναν μερικά χρόνια πριν και ειδικά την «συγγνώμη» μετά το Μαβί Μαρμαρά.
Δεν μιλάμε απλά για προκλήσεις. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν υιοθέτησε ρητορική…Ιράν απέναντι στο Ισραήλ!
«Είναι η σειρά μας να γίνουμε οι φρουροί της Ιερουσαλήμ», «ζήτω η κόλαση για τους τυράννους» είπε ο Ερντογάν ξεπερνώντας κάθε όριο στις προκλήσεις κατά του Ισραήλ.
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 16.30 με ανάγνωση του Κορανίου και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο ηγέτης του Μεγάλου Ενωμένου Κόμματος (BBP) της συμμαχίας που στηρίζουν Ερντογάν, Μουσταφά Ντεστιτζί, ο οποίος είπε πως πιστεύει πως μια μέρα τα παλαιστινιακά εδάφη θα γίνουν ξανά παλαιστινιακά.

«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση. Αυτοί που σήμερα μετέφεραν την πρωτεύουσά τους στην Ιερουσαλήμ, αύριο δεν θα μπορούν να βρουν ούτε το Τελ Αβίβ», είπε εκφράζοντας την ευχή να συνεχιστεί η ενότητα.
«Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα πέσει η ιστορία»
Μεγάλο συλλαλητήριο υπέρ της Παλαιστίνης πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με κύριο ομιλητή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κύριο σύνθημα «Κάτω η τυραννία, στήριξη στην Ιερουσαλήμ».

«Είναι η σειρά μας ως μουσουλμάνοι να γίνουμε οι φρουροί της Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στο συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 500 χιλιάδες κόσμος, κρατώντας τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες.
Χιλιάδες ισλαμιστές, οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατέκλυσαν τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης για να διαδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους Παλαιστίνιους στη Γάζα, παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του πρωθυπουργού της Παλαιστινιακής Αρχής Ράμι Χαντάλα, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επέκρινε δριμύτατα το Ισραήλ μετά τον θάνατο τουλάχιστον 60 Παλαιστινίων τη Δευτέρα από ισραηλινά πυρά στη Γάζα, λίγο πριν από τη Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας νωρίς το βράδυ.
Ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε με τη σύζυγό του Εμινέ Ερντογάν στο χώρο του συλλαλητηρίου με ελικόπτερο και μαζί με τους άλλους ηγέτες που παρευρίσκονταν κράτησαν όλοι τα χέρια ψηλά ως ένδειξη ενότητας.
Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Ιερουσαλήμ δεν είναι μια απλή πόλη, είναι ένα σύμβολο, είναι ένα διαγώνισμα -όπως χαρακτηριστικά είπε- στο οποίο ο ισλαμικός κόσμος και ολόκληρη η ανθρωπότητα έμεινε στην ίδια τάξη.
Ανέφερε ότι μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Οθωμανική Αυτοκρατορία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ιερουσαλήμ και από τότε δεν έχει δει άσπρη μέρα.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη έγιναν συνεργοί του Ισραήλ, όταν το 1967 η Ιερουσαλήμ πέρασε υπό κατοχή.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε «ζήτω η κόλαση για τους τυράννους» προσθέτοντας ότι είναι απέναντι σε ένα αγώνα με τους σιωνιστές.
«Εγώ τους σιωνιστές τους διαχωρίζω από τους Εβραίους. Ο αγώνας είναι ενάντια στους σιωνιστές», ανέφερε.
«Είναι η σειρά μας ως μουσουλμάνοι να γίνουμε οι φρουροί της Ιερουσαλήμ», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι δεν είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων αλλά υπέρ της δημιουργίας προβλημάτων.
Κάλεσε μάλιστα τον αμερικανικό λαό να υψώσει τη φωνή του ενάντια στην κυβέρνησή του, ενώ για το Ισραήλ είπε ότι στόχος του είναι κυρίως η Τουρκία και ο ίδιος προσωπικά.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης, Ραμί Χαμντάλαχ, είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον ίδιο ιστορικό ρόλο με αποφασιστικότητα.
Χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, προσθέτοντας ότι αυτό που έκαναν οι ΗΠΑ είναι μια μεγάλη επίθεση, μια μεγάλη πρόκληση.
«Είμαστε αντίθετοι με αυτό το άνομο βήμα των ΗΠΑ και από αυτό εδώ το βήμα απευθύνουμε έκκληση στη διεθνή κοινότητα».
O Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, στη δική του ομιλία ανέφερε ότι «συγκεντρωθήκαμε εδώ για να καταδικάσουμε τον τύραννο Ισραήλ», λέγοντας ότι τα εδάφη της Παλαιστίνης αιματοβάφτηκαν για άλλη μια φορά.
«Ο Αμερικανός πρόεδρος παρακολούθησε με ικανοποίηση τον πυροβολισμό χιλιάδων Παλαιστινίων. Οι ΗΠΑ έγιναν συνέταιροι αυτού του τυράννου μεταφέροντας την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ».
Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είπε «είμαστε στο πόδι για την Γάζα», προσθέτοντας ότι η 14η Μάϊου είναι μέρα ντροπής για την ιστορία της ανθρωπότητας.
«Καταδικάζω τις ΗΠΑ», είπε «οι οποίες έριξαν λάδι στη φωτιά».
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι η αστάθεια στη Μέση Ανατολή θα αυξηθεί περισσότερο. Χαρακτήρισε το Ισραήλ δολοφόνο παιδιών καταδικάζοντας το Ισραήλ και την τυραννία του.
Επιπλέον είπε ότι η Τουρκία δεν ξεχωρίζει την Ιερουσαλήμ από το Ισλάμ.
«Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα πέσει η ιστορία. Αν πέσει η Ιερουσαλήμ θα χάσει η Άγκυρα»,ανέφερε.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και ηγέτες των χωρών που έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη για την έκτακτη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ).
Αμέσως μετά ο Τούρκος Πρόεδρος αναχώρησε για την σύνοδο του ΟΙΔ όπου αναμένεται να εκδοθεί τελικό ανακοινωθέν απόψε.






IstandWithQatar.org@IstandWithQatar


Thousands gather in #Istanbul in solidarity with Palestine against Israeli oppression#WeStandForQuds

5:09 PM - May 18, 2018
194
152 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy






Özgür Yıldız@ozguuur_49



Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sadece İslam dünyası değil, tüm insanlık Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır.#WeStandForQudshttp://www.trthaber.com/haber/gundem/cumhurbaskani-erdogan-yenikapida-halka-hitap-ediyor-366032.html …
8:01 PM - May 18, 2018
2
See Özgür Yıldız's other Tweets
Twitter Ads info and privacy






TRT Haber Canlı@trthabercanli

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sadece İslam dünyası değil, tüm insanlık Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır.#WeStandForQudshttp://www.trthaber.com/haber/gundem/cumhurbaskani-erdogan-yenikapida-halka-hitap-ediyor-366032.html …
6:00 PM - May 18, 2018
119
36 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy

Τους ηγέτες του μουσουλμανικού κόσμου υποδέχεται σήμερα Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου από κοινού να καταδικάσουν το Ισραήλ για τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας.
Η έκτακτη σύνοδος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, όπου το απόγευμα είναι προγραμματισμένη μια μεγάλη κινητοποίηση υπέρ των Παλαιστινίων.
Ο Ερντογάν, που έχει εξαπολύσει δριμεία κριτική εναντίον του Ισραήλ μετά τον θάνατο τη Δευτέρα 60 Παλαιστινίων στη Γάζα, δήλωσε ότι ελπίζει πως ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας θα στείλει «ένα πολύ ισχυρό μήνυμα» στη διάρκεια της σημερινής συνόδου.
Η Τουρκία, που έχει την προεδρία του Οργανισμού αυτή την περίοδο, είχε συγκαλέσει ήδη τον Δεκέμβριο μια σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη για να καταδικάσει την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.
«Αν συνεχιστεί η σιωπή απέναντι στην ισραηλινή τυραννία, ο κόσμος θα βυθιστεί γρήγορα σε ένα χάος, όπου οι συμμορίτες θα ορίζουν τους νόμους», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος την Τετάρτη.
Η Σαουδική Αραβία, ο υπουργός Εξωτερικών της οποίας Άντελ Αλ Τζουμπέιρ αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη, και οι σύμμαχοί της στον Κόλπο, καθώς και η Αίγυπτος, αντιμετωπίζουν αρνητικά τη στήριξη που παρέχει ο Ερντογάν σε κινήματα όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα και η Χαμάς και προς το Κατάρ που θέλουν να απομονώσουν.
Μεταξύ των ηγετών που αναμένονται στην Κωνσταντινούπολη είναι ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας, ο Σουδανός πρόεδρος Ομάρ Αλ Μπεσίρ, οι εμίρηδες του Κατάρ και του Κουβέιτ.






Berza Simsek@berzasimsek

#Turkey's President Erdogan held a rally against #Israel today in Istanbul. Thousands of his supporters attended. Palestinian PM was also present. At the end of the rally, American and Israeli flags were burned by some with slogans "Damn with the US", "Damn with Israel".
6:57 PM - May 18, 2018
1
See Berza Simsek's other Tweets
Twitter Ads info and privacy



TRT World
✔@trtworld


LIVE: Turkey’s President Erdogan speaks at the Istanbul rally held in support of Palestinians in Gaza. https://www.pscp.tv/w/1ynKOApBDYqJR
5:51 PM - May 18, 2018

TRT World Now @TRTWorldNow
LIVE: Watch TRT World pscp.tv

89
48 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου