Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018

Αντιπαράθεση κορυφής στη Βουλή με φόντο οικονομία, βία και εκλογές




Διαξιφισμοί για τη βία, την οικονομία, τις εκλογές, την επίθεση στον Μπουτάρη και τον Ρουβίκωνα
Επίθεση Τσίπρα στη ΝΔ και ηχηρό μήνυμα εξόδου από την επιτροπεία
«Βέλη» Μητσοτάκη κατά της κυβέρνησης: Η βία είναι μία και είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία
«Η έξοδος από το μνημόνιο οδηγεί σε βαρύ χειμώνα», το μήνυμα Γεννηματά
Κουτσούμπας: Πολιτικό θράσος να μιλά κανείς για το τέλος της επιτροπείας
«Με παλινωδίες δεν χαράσσεται εθνική πολιτική», ανέφερε ο Θεοδωράκης
«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίρνουν έχουν μετατρέψει την οικονομία σε νεκροταφείο», καταγγέλλει ο Λεβέντης
«Ζητούν εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που δημιούργησαν χρέος και μνημόνια», τόνισε ο Τσακαλώτος....

Σε συγκρουσιακό κλίμα εν μέσω αντιπαραθέσεων με προσωπικές αναφορές ολοκληρώθηκε, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων σχετικά με το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, την οποία έχει ζητήσει η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά.

Αναλυτικότερα, η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, καθώς η πολιτική επικαιρότητα είναι αυτή που επηρεάζει την εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών και από το βήμα της Βουλής δίνεται συνέχεια στην πολιτική σύγκρουση με επίκεντρο τη βία, με αφορμή τη χυδαία επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη και την επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ.

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Σταθερότητα για εσάς σημαίνει να είναι στην εξουσία η παρέα των off shore



Ολομέτωπη επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο έλληνας πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα οριστικής εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο. «Για σας σταθερότητα σημαίνει να είναι στην εξουσία η παρέα των off shore, των σκανδάλων και της διαφθοράς που χρεοκόπησε τη χώρα» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Αύγουστο του 2018 τα μνημόνια θα είναι παρελθόν για τη χώρα. «Η χώρα βαδίζει με σταθερό βηματισμό προς την έξοδο από την πολυετή κρίση και την ασφυκτική επιτροπεία και έχουν απομείνει τα τελευταία μέτρα αυτής της διαδρομής», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο έλληνας πρωθυπουργός.

Δευτερολογία Τσίπρα: Καταδικάζω τις απειλές Ρουβίκωνα κατά Μητσοτάκη

Το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για πρόωρες εκλογές σχολίασε κατά τη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επίσης καταδίκασε τις απειλές που εκτόξευσε νωρίτερα σήμερα η ομάδα «Ρουβίκωνας» κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αναφέρθηκε, εκτός από το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης και στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Άκουσα την κ. Γεννηματά με άκρως επιθετικό τρόπο, ώρες-ώρες αλαζονικό και καμιά φορά υπερφίαλο, λες και ο κόσμος ξέχασε ότι το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον κ. Σαμαρά, μάλιστα, να ζητά με στόμφο εκλογές τώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας πως δεν έχει καταλάβει αν είναι η ίδια ή κάποιος άλλος που έστειλε μία επιστολή πριν από λίγες ημέρες σε όλους τους αρχηγούς, όπου επεσήμαινε πόσο κρίσιμης εθνικής σημασίας ζήτημα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, πριν κλείσει η παρούσα κοινοβουλευτική θητεία.

«Εκλογές τώρα», δηλαδή λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και βγει η χώρα από το μνημόνιο, τόνισε, «σημαίνει να μη βγούμε από το μνημόνιο». «Την άποψη της κ. Γεννηματά για «εκλογές τώρα» δεν τη συμμερίζονται όλοι οι σύμμαχοί της στο Κίνημα Αλλαγής», επισήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι της κάνει κακό και προσωπικά.

Τριτολογία Τσίπρα: Τι ακριβώς ζητάτε κ. Μητσοτάκη;

Διευκρινίσεις για το τι ακριβώς θέλει ζήτησε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την τριτολογία του στη Βουλή.

«Είπατε στην ομιλία σας ότι η έξοδος στις αγορές είναι ναρκοπέδιο. Είπατε στη δευτερολογία σας ότι δεν ζητήσατε προληπτική γραμμή. Τι ζητάτε; Μνημόνιο, παράταση μνημονίου;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, κατά την τριτολογία του στη Βουλή.

«Η βία είναι μία και είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία», τονίζει ο Μητσοτάκης



Το ζήτημα της βίας έθιξε ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της Βουλής, κάνοντας παράλληλα αιχμηρές αναφορές στην επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ.

«Η βία είναι μία και είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Σας καλώ να πράξετε το αυτονόητο, όχι μόνο να καταδικάσετε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, αλλά να το αποδείξετε στην πράξη. Απελευθερώστε τα Εξάρχεια, απελευθερώστε τα κατειλημμένα κτήρια και δώστε τα στους πολίτες και τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες».

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί

«Καλοδεχούμενη η καταδίκη της απειλής που δέχτηκα από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του και συνέχισε λέγοντας: «Αλλά το πρόβλημα είναι ότι σήμερα ή τις προηγούμενες δεν είπατε τίποτα για τις υπόλοιπες αναρτήσεις και επιθέσεις του Ρουβίκωνα».

Εν συνεχεία, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για επιλεκτική ανοχή της κυβέρνησης και υπογράμμισε: «Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί».

Εν συνεχεία, καταλόγισε στον πρωθυπουργό πως διαστρεβλώνει τα λεγόμενά του και της Ν.Δ. «Ή δεν σας ενημερώνουν σωστά, ή ψεύδεστε συνειδητά».

«Ως προς την αναφορά σας για ιδεολογική μας συγγένεια με τη Χρυσή Αυγή, να σας θυμίσω ότι εσείς μαζί με την Χρυσή Αυγή ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση», πρόσθεσε ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να κοιτάξει «προς τον συγκυβερνήτη του».

Γεννηματά: Η έξοδος από το μνημόνιο οδηγεί σε βαρύ χειμώνα



«Δεν άκουσα μία λέξη για το τι θα γίνει σε αυτό τον τόπο. Επιλέξατε για άλλη μία φορά να κάνετε κριτική στο παρελθόν», ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, επαναλαμβάνοντας παράλληλα πολλές φορές το αίτημα της για εκλογές.

«Ζητώ εκλογές γιατί τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον του τόπου. Ήδη τα δώσατε όλα. Η δημόσια περιουσία εκχωρήθηκε για 99 χρόνια και μαζί και οι τράπεζες με βλάβη για το δημόσιο 25 δις ευρώ», σημείωσε στη συνέχεια η κ. Γεννηματά.

Κουτσούμπας: Πολιτικό θράσος να μιλά κανείς για το τέλος της επιτροπείας



«Δεν μπορεί να υπάρξει εθνική διαπραγμάτευση, γιατί υπάρχουν δυο Ελλάδες: Η Ελλάδα του μεγάλου κεφαλαίου και η Ελλάδα των εργαζόμενων», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Χρειάζεται πολιτικό θράσος για να μιλά κανείς για το τέλος της επιτροπείας γιατί η Ελλάδα αφενός υπάγεται στους αυστηρούς κανόνες της ΕΕ και αφετέρου είναι γνωστό ότι υπάρχει αυξημένη εποπτεία για τα κράτη μέλη που έχουν δανειστεί από τον ΕΜΣ»,τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια.

«Με παλινωδίες δεν χαράσσεται εθνική πολιτική», το μήνυμα Θεοδωράκη



Στην υψηλή φορολογία, στο Σκοπιανό καθώς και στην επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι οι περισσότερες εταιρείες είτε μεταναστεύουν στη Βουλγαρία και Κύπρο είτε παραχωρούν την έδρα τους στις μητρικές σε Γερμανία και Ολλανδία γιατί θέλουν είτε μικρότερους φόρους, μικρότερες εργοδοτικές εισφορές, ελευθερία κίνησης κεφαλαίων ή πιο σταθερό περιβάλλον.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίρνουν έχουν μετατρέψει την οικονομία σε νεκροταφείο», καταγγέλλει ο Λεβέντης (video)



Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και της οικονομίας βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να μην παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια.



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/antiparathesi-koryfis-simera-sti-voyli-gia-oikonomia-kai-anaptyxiako/#ixzz5GKoPuXrh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου