Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018

Εικόνες σοκ: Αεροπλάνο κόπηκε στα δυο! Σώθηκαν από θαύμα οι επιβαίνοντες [pics, vids]




Εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου. Αεροπλάνο τύπου Gulfstream συνετρίβη κοντά σε ένα από τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου, στην πρωτεύουσα της Ονδούρας Τεγουσιγάλπα και κόπηκε στα δυο!
Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Όστιν του Τέξας ...και υπό αδιευκρίνιστες, ακόμα, συνθήκες, συνετρίβη στο τέλος του διαδρόμου προσγείωσης στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ονδούρας. Το ατύχημα σημειώθηκε στις 11:15 της Τρίτης, τοπική ώρα.

Έξι επιβάτες και τρία άτομα πλήρωμα βγήκαν τραυματισμένοι μεν αλλά ζωντανοί. Οι εικόνες του αεροπλάνου να έχει κοπεί στη μέση προκαλούν σοκ. Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν σωστικά συνεργεία και πυροσβέστες. Είχαν φτάσει πρώτοι κάτοικοι, που με πυροσβεστήρες στα χέρια έριξαν αφρό στο αεροπλάνο και βοήθησαν τους επιζώντες να βγουν από τα συντρίμμια.

Δείτε πως έγινε το αεροπλάνο μετά τη συντριβή

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αεροπορίας της Ονδούρας, το αεροπλάνο ήταν εγγεγραμμένο στην εταιρία TVPX Aircraft Solutions Inc που εδρεύει στο Σολτ Λέικ της Γιούτα. Η υπηρεσία Εκτάκτων Καταστάσεων της Ονδούρας ανακοίνωσε, μέσω twitter, ότι οι πρώτοι διασώστες που έφτασαν, έσωσαν επιβάτες και πλήρωμα. Όλοι είναι ζωντανοί, ανακοινώθηκε.
Η Πυροσβεστική υπηρεσία της χώρας ανέβασε επίσης στο twitter φωτογραφίες από τον τόπο της συντριβής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, στο αεροπλάνο επέβαιναν εννέα άνθρωποι.
Σύμφωνα όμως με τον εκπρόσωπο της στρατιωτικής αστυνομίας, Μάριο Ριβέρα, οι επιβαίνοντες ήταν έξι. Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ονδούρα: Από τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο

Το αεροδρόμιο της Τεγουσιγάλπα είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο. Είναι διαβόητο για το πόσο δύσκολη είναι η προσέγγισή του, αφού περιβάλλεται από οροσειρές και είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
Το διάδρομος προσγείωσης έχει μήκος μόλις 2 χιλιομέτρων. Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους οδηγούς να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ 50.000 κάτοικοι έμειναν χωρίς ρεύμα, αφού το αεροσκάφος παρέσυρε τα ηλεκτρικά καλώδια κατά τη συντριβή του.
Πηγή: ABC
Φωτογραφίες: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου