Σάββατο, Μαΐου 12, 2018

Αναγούλα: Πίνουν ούρα αγελάδας «για να γιατρέψουν» πάσα νόσο! [vid]




Είναι γνωστό ότι στην Ινδία οι αγελάδες θεωρούνται και αντιμετωπίζονται ως «ιερά» ζώα. Αλλά από αυτό μέχρι να πίνει κανείς τα ούρα τους «για να γιατρέψει» ή «για να προστατευθεί από» πάσα νόσο, απέχει πολύ!...



Και όμως. Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά πιστεύουν ότι πίνοντας ούρα αγελάδας έχουν καλύτερη υγεία. Και όσο αστείο και αν ακούγεται (και έναν βαθμό είναι) αυτό, άλλο τόσο οφείλει να μας προβληματίσει όλους.

Ένας από τους «πρωταγωνιστές» του παραπάνω βίντεο, ο υπερ-ορθόδοξος πιστός του Ινδουισμού, Jairam Singhal, ισχυρίζεται ότι καταναλώνει ούρα αγελάδας καθημερινά εδώ και δέκα χρόνια. Λέει ότι τα ούρα αγελάδας «γιατρεύουν» πολλές ασθένειες και προστατεύουν προληπτικά από ακόμα περισσότερες. Μάλιστα, «αποκαλύπτει» ότι παλιότερα είχε διαβήτη, αλλά τώρα πια έχει γίνει καλά, επειδή πίνει ούρα αγελάδας!

Αυτό ακούγεται αστείο, αλλά μόνο για γέλια δεν είναι. Μάλλον για κλάματα. Η παιδεία και η σωστή ενημέρωση για κάθε αντικείμενο, αλλά πολύ περισσότερο για θέματα υγείας, θα έπρεπε να είναι πρωτεύον μέλημα κάθε σύγχρονης κοινωνίας. Βαθιά θρησκόληπτες και «μεσαιωνικές» αντιλήψεις, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του κόσμου, θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά μέσω της διάδοσης της γνώσης και των επιστημονικών αποδείξεων.
Φευ. Διανύουμε τον 21ο αιώνα και θρησκόληπτοι άνθρωποι στην Ινδία πίνουν ούρα αγελάδας για καλύτερη υγεία!...



«Λεπτομέρεια» στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι ο Jairam Singhal προσπαθεί να εμφιαλώσει, να αποστειρώσει και να πουλήσει τα ούρα από τις αγελάδες στο κοπάδι του, για να βγάλει λεφτά. Εκείνος και οι συνεργάτες του, υποστηρίζουν ότι δεν κάνουν τα ούρα από οποιαδήποτε αγελάδα γι’ αυτό τον σκοπό, παρά μόνο τα ούρα από παρθένα αγελάδα!

Το να πίνει κανείς ούρα αγελάδας είναι μια παμπάλαια παράδοση των Ινδουιστών, η οποία, ευτυχώς, έχει σχεδόν απαλειφθεί με το πέρασμα των χρόνων και την καλύτερη ενημέρωση του κοινού. Δυστυχώς, όμως, φαίνεται πως αναβιώνει τα τελευταία χρόνια στην πόλη Άγρα της βόρειας Ινδίας, στο κρατίδιο του Uttar Pradesh.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου