Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018

Στο δικαστήριο ο Μπουτάρης – Προκλητικός ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων (video)





Δικάζονται οι δύο 20χρονοι και ο 36χρονος
Τηλεφώνησαν στο γραφείο του κ. Μπουτάρη και ζήτησαν να μιλήσουν με τον δήμαρχο
Στη νεολαία της Χρυσής Αυγής ο ένας εκ των συλληφθέντων σύμφωνα με πληροφορίες
Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε ο Γιάννης Μπουτάρης
Συγκέντρωση υπέρ του δημάρχου στον Λευκό Πύργο...

Με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, απρόκλητης επίθεσης και διακεκριμένης φθοράς οι τρεις συλληφθέντες για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη πέρασαν την πόρτα του δικαστηρίου.

Ο ένας εκ των τριών μάλιστα ήταν προκλητικός κατά την έξοδό του από το δικαστήριο φωνάζοντας προς δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, «χαίρεστε ε; χαίρεστε». Ο Γιάννης Μπουτάρης κατά την είσοδό του προς το Δικαστικό Μέγαρο, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.








Πήραν τηλέφωνο τον Μπουτάρη για να ζητήσουν συγγνώμη

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr τουλάχιστον δύο από τους κατηγορούμενους επικοινώνησαν μέσω των δικηγόρων τους με το γραφείο του δημάρχου ζητώντας να μιλήσουν με τον κ. Μπουτάρη. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατόν οπότε μετέφεραν τις προτάσεις τους, στους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δικηγόρος του 17χρονου εξέφρασε τη λύπη του για ό,τι συνέβη, λέγοντας ότι ο πελάτης του είναι διατεθειμένος να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον δήμαρχο.

Ο δικηγόρος ενός άλλου εκ των κατηγορουμένων επικοινώνησε κι αυτός με το γραφείο δημάρχου και πρότεινε ο πελάτης του να πληρώσει τις ζημίες που προκάλεσε στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη.



Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει και μήνυση κατά αγνώστων, ενώ αναμένεται να εξεταστεί ως μάρτυρας κατηγορίας από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκαν τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες.

Το τηλεφώνημα του Κασιδιάρη

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr ένας εκ των δραστών της επίθεσης σε βάρος του κ. Μπουτάρη (είναι αυτός που φορά την κουκούλα), είναι μέλος της νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενο και του δήλωσε την απόλυτη στήριξή του τονίζοντας παράλληλα πως θα είναι στο πλευρό του για ό,τι χρειαστεί. Πάντως, η οικογένεια του κατηγορούμενου αρνείται κάθε συμμετοχή του στη νεολαία του νεοναζιστικού μορφώματος και προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από οτιδήποτε μπορεί να τον ενοχοποιήσει.



Στο μεταξύ, ένας από τους δύο 20χρονους δράστες ο οποίος πρόκειται να δικαστεί σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, είναι μέλος συλλόγου Ταε Κβο Ντο, στην περιοχή της Νεάπολης.

Τέλος, ο ενήλικας ο οποίος φαίνεται στο βίντεο να προπηλακίζει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κρατώντας στην αγκαλιά το παιδί του διαμένει στην περιοχή του Κορδελιού. Τις τελευταίες ημέρες προχώρησε σε ριζική αναμόρφωση της σελίδας του στο fb προκειμένου να σβήσει προηγούμενες αναρτήσεις του οι οποίες πιθανόν θα τον έφερναν σε πολύ δυσχερή θέση.

Συγκέντρωση σήμερα στον Λευκό Πύργο υπέρ του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση κατά της επίθεσης στον θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από κάλεσμα πολιτών μέσω facebook.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο.

Με αυτό τον τρόπο οι πολίτες θέλουν να εκφράσουν τη διαφωνία τους, με «τις φασιστικές πρακτικές που είχαν πρόσφατο θύμα τον δήμαρχο της πόλης».



Υπενθυμίζεται ότι χθες, συγκέντρωση κατά της επίθεσης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν αλληλέγγυοι έξω από το δημαρχείο Αθηνών την ώρα του δημοτικού συμβουλίου.

Πληροφορίες από voria.gr



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ellada/simera-i-diki-ton-syllifthenton-gia-tin-epithesi-se-mpoytari/#ixzz5GJso1u9M

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου