Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018

Τραγικός θάνατος 4χρονης στον καταυλισμό της Θήβας





Σε παγίδα θανάτου, φαίνεται ότι μετατράπηκε για ένα 4χρονο κοριτσάκι στον καταυλισμό προσφύγων της Θήβας, ο βόθρος συγκέντρωσης των λυμάτων, καθώς κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, έπεσε στο εσωτερικό του και βρήκε τραγικό θάνατο....


Το άτυχο κοριτσάκι άρχισαν να αναζητούν οι γονείς του και άλλοι διαμένοντες στον καταυλισμό από το βράδυ της Δευτέρας. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης, εντοπίστηκε τελικά η σορός του μέσα στο βόθρο, ο όποιος σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, βρίσκεται σε περιφραγμένο χώρο εντός του καταυλισμού και είναι σκεπασμένος με καπάκι.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία καθώς και η ΕΜΑΚ, τους πυροσβέστες να ανασύρουν τελικά το άψυχο κορμάκι του 4χρονου κοριτσιού, που κατάγονταν από το Ιράκ και ζούσε το τελευταίο διάστημα στον καταυλισμό της Θήβας.

Το τραγικό περιστατικό, όπως και ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε αναστάτωση στον καταυλισμό αλλά και το θρήνο στην οικογένεια και τους υπόλοιπους πρόσφυγες. Η ένταση μάλιστα ήταν τέτοια που οι γονείς αρνούνται να παραδώσουν το κορμάκι του παιδιού στο ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί για νεκροψία – νεκροτομή ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Έρευνες, για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το μικρό κοριτσάκι που βρέθηκε μέσα στο βόθρο, διεξάγει και η αστυνομία της Θήβας, ενώ το συγκεκριμένο περιστατικό φέρνει στην επιφάνεια τις ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και την επικινδυνότητα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας που έχουν αναπτυχθεί σε παλιά στρατόπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου