Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2018

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Πέντε βουλευτές προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για Πέντε βουλευτές προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα Kontranews πέντε βουλευτές, δύο ανεξάρτητοι και τρεις από την Κεντροαριστερά προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει επίθεση σε όλα τα μέτωπα μετά το κρίσιμο Eurogroup στο οποίο θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Στα άμεσα σχέδια του Έλληνα πρωθυπουργού είναι η ενίσχυση της κυβερνητικής πλειοψηφίας προκειμένου να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα μέχρι τις εκλογές. Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αρχίσει η διεύρυνση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με την προσχώρηση πέντε βουλευτών. Οι δύο από αυτούς είναι ήδη Ανεξάρτητοι, έχουν προσεγγίσει εδώ και καιρό τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι έτοιμοι να προσχωρήσουν στην κυβερνητική πλειοψηφία. Οι υπόλοιποι προέρχονται από κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Σε διαρκή επαφή με κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται και άλλοι βουλευτές. Εκείνο ωστόσο που απασχολεί τον Αλέξη Τσίπρα είναι μόνο η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας και η ενίσχυση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Βέβαια δεν αποκλείεται στον μέλλον οι προσχωρήσεις να φτάσουν τους οκτώ με εννέα βουλευτές, αλλά στην παρούσα φάση μία μεγάλη διεύρυνση δεν είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού. Πάντως στο Μέγαρο Μαξιμου έχει σημάνει συναγερμός και έχει δοθεί το σύνθημα για μεγάλη αντεπίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου