Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018

Παρακολουθήσεις, υποκλοπές και εκβιασμούς καταγγέλλει η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης







Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου προέβη σε σοβαρότατες καταγγελίες, κάνοντας λόγο για πρακτορίστικες μεθόδους όπως παρακολουθήσεις, υποκλοπές ακόμα και εκβιασμούς σε υποθέσεις που χειρίζεται και διερευνά η υπηρεσία στην οποία προΐσταται.

«Προσπαθούν να παρεμποδίσουν το έργο του Γενικού Επιθεωρητή», κατήγγειλε χαρακτηριστικά η κα Παπασπύρου και προχώρησε σε μια σειρά από αποκαλύψεις για μεθόδους εναντίον της ίδιας αλλά και των ειδικών επιθεωρητών, οι οποίες αποσκοπούσαν στο να μπει πρόωρο τέλος στις έρευνες που διεξάγονται.



Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως συγκεκριμένα Μέσα μέσω fake news την στοχοποιούν «μια σειρά από τεχνάσματα» που «εντάσσονται στο στόχο υποβάθμισης του θεσμού και παρακώλυσης του έργου του» λόγω των υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος που διερευνά η ΓΕΕΔ.

Στη συνέχεια, έκανε για «κινητοποίηση δυσφημιστικών και εκβιαστικών μηχανισμών σε ορισμένα Μέσα του Τύπου, που έμμεσα και άμεσα σχετίζονται με τις έρευνες», ενώ αναφέρθηκε και στις μηνύσεις και καταγγελίες που έχει δεχτεί και οι οποίες «εδράζονται στην γενική αμφισβήτησης της αμεροληψίας» της.

«Χαρακτηριστικά δημοσιογράφος, εμφανιζόμενος ως καταγγέλλων, έφτασε στο σημείο μέσω αποστολής μηνύματος στο επίσημο mail της υπηρεσίας να μου θέτει προθεσμία μετά την οποία θα εντάξει σε δημοσίευμά του ατεκμηρίωτες και αποσπασματικές απόψεις, περί δήθεν πολεοδομικών παραβάσεων που αφορούν την οικογενειακή μου κατοικία» κατήγγειλε η κ. Παπασπύρου, δίχως να κατονομάζει τον δημοσιογράφο.

Σωματείο του ΚΕΕΛΠΝΟ παρακολουθούσε το γραφείο της

Η Γενική Επιθερωήτρια Δημόσιας Διοίκησης κατήγγειλε επίσης ότι μέλη του σωματείου του ΚΕΕΛΠΝΟ πήγαιναν κάτω από το γραφείο της και«παρακολουθούσαν ποιοι έμπαιναν και ποιοι έβγαιναν».



Ανέφερε δε ότι κάποιοι από αυτούς «κυνήγησαν και υπάλληλο». Επανέλαβε δε ότι κάποιοι εξαφάνισαν κρίσιμα έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ για να εμποδίσουν τις έρευνες που αφορούν το σκάνδαλο διαφθοράς. «Δυσκολευτήκαμε να βρούμε έγγραφα. Έχουν χαθεί τα έγγραφα από το 2012 και μετά. Η έρευνα είναι πάρα πολύ δύσκολη»ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Οι καταγγελίες της κυρίας Παπασπύρου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς κατηγόρησε, μάλιστα, την κυρία Παπασπύρου ότι είχε προαναγγείλει τις διώξεις που ασκήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από την εισαγγελία κατά στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ για την υπόθεση των διορισμών 23 στελεχών επί υπουργίας του Άδωνη Γεωργιάδη. Η κυρία Παπασπύρου διέψευσε, πάντως, ότι είχε προαναγγείλει διώξεις. «Ήμουν προσεκτική. Δεν είπα ποτέ ότι θα γίνουν διώξεις» τόνισε.

Πληροφορίες: news247.gr



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/parakoloythiseis-ypoklopes-kai-ekviasmoys-kataggellei-i-epitheoritria-dimosias-dioikisis/#ixzz5IsPsiymM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου