Παρασκευή, Ιουνίου 22, 2018

Ψευδορκία, ψευδής βεβαίωση, πλαστογραφία και στο βάθος συμμορία και... ποινικές ευθύνες Άδωνι (;)







«Υπάρχει πορισματική έκθεση εισαγγελέων διαφθοράς με βάση τα πορίσματα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ογκώδεις φάκελοι και στοιχεία. Κατέληξαν σε περίπου 60-70 σελίδες υλικού με το οποίο τεκμηριώνεται η γνώμη τους ότι πρόκειται για κακουργηματικές πράξεις εκ μέρους επτά ατόμων, του διοικητικού πυρήνα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η δικογραφία ήρθε στη Βουλή με πρωτοβουλία της εισαγγελέως Διαφθοράς, καθώς συνδέεται σε εκκρεμούσα από τον περασμένο Ιούνιο δικογραφία». Αυτά δήλωσε, σε σημερινή του συνέντευξη στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Στη συνέντευξή του ο κ. Μπαλωμενάκης συνέχισε λέγοντας: «Μας ζητείται να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικού προσώπου και συγκεκριμένα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής διευκρίνισε ότι «το κατηγορητήριο δεν θα μπορούσε να αφορά τον κ. Γεωργιάδη, αφορά συγκεκριμένα μη πολιτικά πρόσωπα που κατονομάζονται. Έχουν παρελάσει τα περισσότερα από την Επιτροπή».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλωμενάκη, «το χειρότερο από όλα είναι ότι αυτά που επισημαίνονται στην πορισματική έκθεση των εισαγγελέων ως ψέματα, ως ψευδή στοιχεία, κατασκευές για να μην υπάρχει διαφώτιση της αλήθειας, επαναλήφθηκαν και σε εμάς. Αυτοτελή αδικήματα όπως ψευδορκία, ψευδής βεβαίωση, πλαστογραφία, επαναλήφθηκαν και κατά τη διάρκεια των δικών μας εργασιών. Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να αποκρυβεί αυτή η ιστορία, αυτό είναι ένα στοιχείο που επισημαίνει η έκθεση, καθώς παραπέμπει στην έννοια της συμμορίας, γιατί υπάρχει και αυτή η κατηγορία».

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο κ. Μπαλωμενάκης, η δικογραφία αναφέρεται στην υπόθεση παράνομης πρόσληψης των 23 που κατέληξαν στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη, και αναφερόμενος στη δικογραφία διευκρίνισε ότι «περιγράφει από την αρχή μέχρι το τέλος πώς στήθηκε η πρόσληψη για να φαίνεται νομότυπη, πώς παρακάμφθηκαν οι κανόνες προσλήψεων, πώς -ενώ φαινόταν ότι εργάζονταν για δομές του ΚΕΕΛΠΝΟ- στην πραγματικότητα 17 άτομα από τα 23 απασχολήθηκαν στο πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης είχε παραδεχθεί στην Επιτροπή ότι τα απασχόλησε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου