Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2018

Προφυλακιστέος ο Αρτέμης Σώρρας – Τον φυγάδευσαν από το άλσος (εικόνες)





Αρνήθηκε τις κατηγορίες
Θα προσφύγει κατά της προφυλάκισής του στο επόμενο πενθήμερο
Πώς φυγαδεύτηκε

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επί 16 μήνες καταζητούμενος, Αρτέμης Σώρρας, μετά... την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα, το πρωί της Πέμπτης. Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ τον φυγάδευσαν πεζή από το άλσος Ευελπίδων.



Ο Αρτέμης Σώρρας επισήμανε ότι θα προσφύγει κατά της προφυλάκισής του στο επόμενο πενθήμερο.

Πεζή, από το άλσος της Ευλεπίδων, φυγάδευσε ισχυρή ομάδα ΟΠΚΕ τον Σώρρα

Με πρωτόγνωρο, ωστόσο, τρόπο έγινε, από ισχυρή αστυνομική δύναμη, η μεταγωγή του Αρτέμη Σώρρα από τα δικαστήρια, λίγο μετά την προφυλάκισή του για τη δράση της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις».

Ο ιδρυτής του πολιτικού φορέα κυριολεκτικά φυγαδεύτηκε από ομάδα της ΟΠΚΕ, η οποία, προκειμένου να αποφύγει τους δεκάδες υποστηρικτές της οργάνωσης, που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια, οδήγησε τον προσωρινά κρατούμενο πεζή μέσα από το Άλσος της Ευελπίδων, για να βγουν στον κεντρικό δρόμο πίσω από τα δικαστήριο στο ύψος της γέφυρας Μουστοξύδη, όπου τους περίμεναν τα αυτοκίνητα.



Ο Σώρρας βγήκε από το ανακριτικό γραφείο υπό τις επευφημίες υποστηρικτών του, οι οποίοι τον χειροκροτούσαν φωνάζοντας «γεια σου, αρχηγέ» και βρίζοντας εκείνους «που τον οδηγούν στη φυλακή».



Ο Αρτέμης Σώρρας απάντησε: «Όλα στα χέρια σας τώρα».

Στο μεταξύ από νωρίς το πρωί περίπου 500 μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» βρέθηκαν στην είσοδο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων.





Οι οπαδοί του Σώρρα που έφτασαν από όλη την Ελλάδα με δεκάδες πούλμαν κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό για τη Μακεδονία ενώ υπάρχουν και άτομα με κίτρινα γιλέκα προκειμένου να ελέγχουν την κίνηση των διαδηλωτών.

«Κοιτα Αρτέμη το καθεστώς σε τρέμει», φωνάζουν ρυθμικά ενώ έψαλαν και τον εθνικό ύμνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου