Κυριακή, Ιουνίου 24, 2018

"Τη διαπραγμάτευση δεν την έκανε ο Βαρουφάκης...




...την έκανε όλη η κυβέρνηση".

Παππάς: Τι έχει να πει τώρα ο Στουρνάρας για την συμφωνία του Eurogroup?
«Έχει κερδίσει η Ελλάδα. Η Ελλάδα με τη συμφωνία του Eurogroup για το χρέος ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα χρόνια», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς, στην εκπομπή "Ακραίως". «Ολο το πακέτο είναι...

μια σημαντική ελάφρυνση για τη χώρα», ανεφερε και πρόσθεσε, πως, «κάθε αναδιάρθρωση χρέους είναι εργαλείο για να ασκήσεις πολιτική».

Η προηγούμενη αναδιάρθρωση χρέους «ήταν αγκαζέ με πακέτο λιτότητας αποτρεπτικό για την ανάπτυξη», υπενθίμησε και σημείωσε, πως, αν υπήρχαν νέα μέτρα λιτότητα η κυβέρνηση δεν θα δεχόταν αυτή τη συμφωνία.

Παράλληλα, απάντησε στις βολές που δέχεται η κυβέρνηση για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, σημειώνοντας: «Δεν μπορεί να μας ασκούν κριτική για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% αυτοί που είχαν συμφωνήσει σε πλεόνασμα 4,5%».

Επίσης, χαρακτήρισε «απαραίτητη» την διαπραγμάτευση των πρώτων έξι μηνών (του 2015) και ξεκαθάρισε: «Τη διαπραγμάτευση δεν την έκανε ο Βαρουφάκης την έκανε όλη η κυβέρνηση. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο και μετά προσφύγαμε στον ελληνικό λαό».

Ο Παππάς επέμεινε, πως, «οποτε γίνεται λόγος για μέτρα το 2019 και το 2020 πρέπει να λέμε για τα αντίμετρα. Τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί θα έχουν θετικό ισοζύγιο». Και πρόσθεσε, πως, «μεταξύ των δεσμεύσεων υπάρχει και το ότι πρέπει να ανοίξουν έως το τέλος του χρόνου 180 κέντρα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα».

Επιστρέφοντας στη συζήτηση για τη συμφωνία του Eurogroup ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής άφησε αιχμές για εγχώρια μέσα ενημέρωσης. «Είναι μια καινούργια σελίδα για την Ελλάδα, την έχουν δει όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά δεν τα έχουν δει κάποια ΜΜΕ στην Ελλάδα».

«Με συνέπεια στους δημοσιονομικούς στόχους αποκτούμε πλέον ελευθερία στην άσκηση πολιτικής. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε», συμπλήρωσε...


"Kαρφί" για Στουρνάρα

Με αφορμή την σιωπή Στουρνάρα για την συμφωνία για το χρέος, ο Παππάς αναρωτήθηκε στον Χατζή, τι λέει η Τράπεζα της Ελλάδας:


Το λέω γιατί η Τράπεζα της Ελλάδας μίλαγε για πιστοληπτική γραμμή. Αναμένουμε την απάντηση της άλλης πλευράς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου