Παρασκευή, Ιουνίου 22, 2018

Καράογλου: "Στο Ν. Θεσσαλονίκης οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων"




Ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς κατέθεσε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή το γεγονός ότι 10 από τις 50 ζώνες πανελλαδικά με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις... αντικειμενικές αξίες των ακινήτων βρίσκονται στο Ν. Θεσσαλονίκης.


Πιο συγκεκριμένα ιδιαίτερα μεγάλη άνοδος στις κατώτερες τιμές ζώνης παρατηρείται στον Άνω Σταύρο και τη Νέα Κερασιά, με την αύξηση και στις δυο περιοχές να αγγίζει το 33%, καθώς επίσης στην Αγία Τριάδα, την Πυλαία, τα Κουφάλια, τη Χαλκηδόνα, το Κάτω Σχολάρι, την Ευκαρπία και το Ωραιόκαστρο.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, «για ακόμη μια φορά οι πράξεις διαψεύδουν τις προεκλογικές και όχι μόνο δηλώσεις των στελεχών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», καθώς το υπουργείο Οικονομικών επιφέρει μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις σε χιλιάδες νοικοκυριά μέσω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών σε σχεδόν όλη την ελληνική επικράτεια.

Οι νέες τιμές που θα ισχύσουν από την πρωτοχρονιά του 2019 θα αλλάξουν τα περιουσιακά κριτήρια χιλιάδων Ελλήνων με αποτέλεσμα να πάψουν να είναι δικαιούχοι μιας σειράς επιδομάτων όπως είναι το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το οικογενειακό και φοιτητικό επίδομα.

Μέσω της ερώτησής του ο κ. Καράογλου ρωτά τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας:

-εάν θα επανεξετάσουν τις αυξήσεις που έχουν επιβάλλει σε αγροτικές περιοχές του Ν. Θεσσαλονίκης, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν ακόμη και το 33% σε ορεινά χωριά,

-πως δικαιολογούν τη δραματική αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο Ν. Θεσσαλονίκης, μιας και σε αυτόν βρίσκονται οι 10 από τις 50 συνολικά ζώνες με τις μεγαλύτερες αυξήσεις

-και τέλος εάν σχεδιάζουν να αναπροσαρμόσουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, έτσι ώστε χιλιάδες συνάνθρωποί μας να μην χάσουν τα κοινωνικά επιδόματα που έχουν πραγματικά ανάγκη λόγω της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου