Κυριακή, Ιουνίου 24, 2018

Εκλογές Τουρκία: Τι θα ψηφίσουν οι Έλληνες που ζουν στην Κωνσταντινούπολη





Έλληνες της Κωνσταντινούπολης στο newsit.gr: Μη δίνετε σημασία σε όσα λέει ο Ερντογάν για την Ελλάδα – Ποιον θα ψηφίσουν


 Ιντζέ... αγνοείται από τις προτιμήσεις των Ελλήνων που ζουν στην Κωνσταντινούπολη - Γιατί οι Ρωμιοί προτιμούν τον Ερντογάν και όχι τον Κεμαλιστή υποψήφιο

«Δεν θέλω να βάλεις το όνομά μου». «Μην μου ζητήσεις να τραβήξεις βίντεο». Αυτές ήταν οι ατάκες Ρωμιών, δηλαδή Ελλήνων Ορθοδόξων με τουρκική υπηκοότητα, που ζουν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο φόβος κυριαρχεί. Ήταν γνωστό, αναμενόμενο, αλλά ήταν σοκαριστικό...
όταν το συνειδητοποιεί κανείς. «Τους καθησύχασα ότι σέβομαι απόλυτα την επιθυμία τους και πως το μόνο που ήθελα ήταν να μοιραστούν μαζί μου το σκεπτικό τους για τις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία, την Κυριακή 24 Ιουνίου», μεταδίδει η απεσταλμένη του newsit.gr στην Κωνσταντινούπολη, Καρολίνα Μισέλ.

Τελικά, οι Ρωμιοί της Πόλης έχουν αποφασίσει ποιον θα ψηφίσουν;

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως κανένας δεν ανέφερε το όνομα του Μουχαρέμ Ιντζέ. Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (σ.σ. Κεμαλιστές) –σε γενικές γραμμές- έχει εμφανιστεί ο πιο… μετριοπαθής σε σχέση με την Ελλάδα.

Αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν πείθει τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης. Και πως να το κάνει όταν ο ηγέτης του κόμματός του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε κάθε ευκαιρία «θυμάται» τα… 18 νησιά που έχει «καταλάβει», όπως λέει, η Ελλάδα. Την οποία απειλεί και με πόλεμο, λέγοντας πως εκείνος θα τα πάρει πίσω…

Τι ψηφίζει η Κωνσταντινούπολη και οι Έλληνες

«Θα ψηφίσω τον Ερντογάν, γιατί στα χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα ως ελληνική κοινότητα», είπε η Μαρία 41 ετών.

Ανάλογη ήταν η απάντηση του Γιώργου, 48 ετών, ο οποίος πρόσθεσε: «Τώρα είμαστε ήρεμα. Ούτε διωγμοί, ούτε κατασχέσεις περιουσιών, όπως είχε συμβεί πριν δεκαετίες… Αν αλλάξει πρόεδρος θα έχουμε πρόβλημα. Μην δίνεις σημασία σε όσα λέει για την Ελλάδα. Τα λέει πιο πολύ για την εικόνα του. Βλέπεις… έχει εμμονή με τον Κεμάλ (Ατατούρκ). Θέλει να τον απομυθοποιήσει. Γι’ αυτό τα λέει».

«Θα ψηφίσω το κουρδικό HDP. Δεν είναι εχθρικό με την Ελλάδα και πιστεύω ότι με αυτό έχουμε κάποια ελπίδα για καλύτερες μέρες», είπε η 67χρονη Γεωργία.

«Θα ψηφίσω τους Κούρδους, γιατί όπως συμβαίνει με εκείνους, το σώμα μου είναι εγκλωβισμένο εδώ, αλλά η ψυχή μου ανήκει αλλού…», ανέφερε ο 32χρονος Αργύρης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου