Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (βίντεο)




Παρά του ότι ο αρχηγός του φικοκουρδικού κόμματος, HDP και υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, Selahattin Demirtaş,

είναι έγκλειστος στις φύλακες από όπου διεξάγει την προεκλογική του εκστρατεία, οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις δείχνουν πως το κόμμα του παρουσιάζει μεγάλη άνοδο γεγονός που θα στερήσει στον Ερντογάν την εκλογή του στην προεδρία στον πρώτο γύρο, ενώ στο οινοβούλιο θα χάσει οριστικά την αυτοδυναμία που είχε μέχρι σήμερα.

Τρεις μέρες πριν από τις κρίσιμες τουρκικές εκλογές, τα νέα για τον Τούρκο πρόεδρο δεν είναι καθόλου ευχαρίστα παρά τις μεγαλειώδεις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, όπως αυτή στο Yeni Kapı στην Κωνσταντινούπολη όπου πάνω από ένα εκατομμύριο τον επευφημούσε.

Η απροσδόκητη άνοδο του κυριότερου αντίπαλου του, Muharrem İnce, από το κεμαλικό Λαϊκό κόμμα, καθώς και η οικονομική κρίση έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην προεκλογική του εκστρατεία ενώ έγινε γνωστό πως στον δεύτερο γύρο θα συνασπιστούν όλοι οι αντίπαλοι του εναντίον του.

Αλλά το κυριότερο στοιχείο σε αυτές τις εκλογές είναι η μεγάλη συσπείρωση του φιλοκουρδικολυ εκλογικού σώματος, που φάνηκε και στην μεγαλειώδη προεκλογική συγκέντρωση στο Ντιαρμπακίρ.

Γεγονός είναι πως οι αυτές οι εκλογές εξελίσσονται σε μεγάλο θρίλερ με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου