Παρασκευή, Ιουνίου 22, 2018

Μουντιάλ: Διαφήμιση της Burger King αποσύρθηκε ως μισογυνική





Η εταιρεία υπόσχονταν αμοιβή περίπου 50.000 ευρώ σε όποια γυναίκα έμενε έγκυος από ποδοσφαιριστή που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Διαφημιστική καμπάνια που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποχρεώθηκε να αποσύρει η Burger King της Ρωσίας....


Σύμφωνα με την καμπάνια, η εταιρεία υπόσχονταν αμοιβή περίπου 50.000 ευρώ σε όποια γυναίκα έμενε έγκυος από ποδοσφαιριστή που συμμετέχει στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη. Η καμπάνια θεωρήθηκε κακόγουστη και μετά τις έντονες αντιδράσεις αποσύρθηκε.

Η Βurger King, με ανακοίνωσή της, ζήτησε συγγνώμη για τη διαφήμιση, σύμφωνα με την οποία «οι γυναίκες που θα καταφέρουν να αποσπάσουν τα καλύτερα ποδοσφαιρικά γονίδια, θα συντελέσουν στην επιτυχία της Ρωσίας για τις επόμενες γενιές». Η συγγνώμη μετά τις έντονες αντιδράσεις δεν άργησε να έρθει, όπως και η διαγραφή από τα social media.

Να σημειωθεί ότι το ρωσικό τμήμα της Burger King έχει παρελθόν αμφιλεγόμενων έως και… τρομακτικών διαφημίσεων. Πέρυσι, σε αντίστοιχη διαδικτυακή καμπάνια, αστειευόταν με μία έφηβη που είχε πέσει θύμα βιασμού.

Η εταιρεία χρησιμοποίησε την Ντιάνα Σιρίγκινα, η οποία είχε πέσει θύμα βιασμού σε ηλικία 16 ετών κατά τη διάρκεια πάρτι. Η σχετική καμπάνια έλεγε ότι αγοράζοντας ένα burger, παίρνεις άλλο ένα δωρεάν.

Και δεν είναι μόνο η Ρωσία. Η Burger King έχει παγκόσμιο ιστορικό… μισογυνικού μάρκετινγκ. Στη Σιγκαπούρη, η εταιρεία δημοσίευσε ένα μπιφτέκι επτά ιντσών με εμφανείς σεξουαλικές εικόνες και μια ετικέτα που έγραφε «θα σβήσει το μυαλό σας».

Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στη διαφημιστική καμπάνια, αργότερα είπε πως δεν είχε ιδέα ότι η εικόνα της θα χρησιμοποιούνταν με αυτό τον τρόπο.

Πηγή: naftemporiki.gr



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/moyntial-diafimisi-tis-burger-king-aposyrthike-os-misogyniki/#ixzz5J4GcoRtg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου