Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018

Διεθνής Τύπος για Eurogroup: Η ελληνική κρίση τελειώνει εδώ kalinda




Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες την Παρασκευή την επίτευξη μιας συμφωνίας για να τερματιστούν οκτώ χρόνια οικονομικής κρίσης, σκληρών πολιτικών λιτότητας και προγραμμάτων στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας.


Η συμφωνία, η οποία συμπεριλαμβάνει μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, κλείστηκε περί τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδας), έπειτα από έξι και πλέον ώρες διαπραγματεύσεων στο Λουξεμβούργο.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Eurogroup: Συμφωνία για το ελληνικό χρέος – Δέκα χρόνια επιμήκυνση και δόση 15 δισ.€

* Το Γαλλικό Πρακτορείο τονίζει ότι η συμφωνία θα «επιτρέψει στην Αθήνα να βγει, όπως προβλεπόταν, από την εποπτεία των πιστωτών της, της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), την 20ή Αυγούστου και να αρχίσει να χρηματοδοτείται μόνη από τις αγορές, έπειτα από πολλά χρόνια βαθιάς ύφεσης και τρία προγράμματα στήριξης», ενώ υπογραμμίζει τη δήλωση του Πιερ Μοσκοβισί πως «η ελληνική κρίση τελειώνει εδώ, απόψε» και το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι «ικανοποιημένη» για τη συμφωνία.

* Στην ηλεκτρονική έκδοση της Le Monde, η συμφωνία ήταν πριν από λίγο τρίτη είδηση, με την εφημερίδα να κάνει λόγο για «το τέλος δέκα χρόνων κηδεμονίας» της ελληνικής οικονομίας.

* Στην ηλεκτρονική έκδοση της Le Figaro το θέμα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, υπό τον τίτλο «Η ευρωζώνη συμφωνεί στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», δύο μήνες πριν από την τυπική ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος στήριξης.

* Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Guardian η συμφωνία στο Eurogroup ήταν πριν από λίγο το δεύτερο θέμα, υπό τον τίτλο «Η ευρωζώνη έκλεισε μια συμφωνία για να βγει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση» και υπότιτλο «οι υπουργοί Οικονομικών των 19 χωρών οριστικοποίησαν το σχέδιο για να ανακτήσει η χώρα πρόσβαση στις αγορές τον Αύγουστο, μετά το τελευταίο πρόγραμμα στήριξης».

Διαβάστε επίσης: Πάνος Καμμένος: Μία νέα μέρα ξημερώνει για τον ελληνικό λαό

* Η συμφωνία βρίσκεται επίσης στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης της οικονομικής εφημερίδας The Wall Street Journal, με τον τίτλο «Η Ευρωζώνη συμφωνεί στις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου για να τερματιστεί το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας».

* Η ηλεκτρονική έκδοση του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg τοποθετούσε προ ολίγου την είδηση στην τέταρτη θέση του πρωτοσέλιδού της, κάνοντας λόγο για μια «συμφωνία-ορόσημο» καθώς «τελειώνουν τα έπη» των προγραμμάτων στήριξης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

* Ενώ στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times η «ιστορική συμφωνία» κατά τον τίτλο της σύνταξής της εφημερίδας καταλάμβανε πριν από λίγο την πέμπτη θέση του πρωτοσέλιδού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου