Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2018

Eurogroup: Αγκάθι η επιμήκυνση των δανείων - Διακοπή και ολονύχτιο παζάρι για το χρέος





Η διαπραγμάτευση για το ελληνικό ζήτημα φαίνεται πως θα οδηγήσει σε ολονυκτία τη συνεδρίαση του Eurogroup, καθώς όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν να διακόψουν τις συζητήσεις για το ελληνικό ζήτημα και να επανέλθουν αργότερα....

Συνάντηση μεταξύ του υπουργού οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και των ομολόγων του υπουργών Γαλλίας και Γερμανίας πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο περιθώριο του Eurogroup, σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης.

Η διακοπή της συζήτησης δεν συνιστά εμπλοκή.

Το θέμα συζήτησης είναι, μεταξύ άλλων, το ύψος της τελικής δόσης των δανείων προς την Ελλάδα αλλά και ο χρόνος επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των δανείων του EFSF.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του real.gr, Θάνος Αθανασίου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης διέκοψαν προσωρινά τη συζήτηση για την Ελλάδα, έχοντας καταλήξει στο 90% της απόφασης και θα επανέλθουν στο ζήτημα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση όλων των υπολοίπων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του eurogroup.

Το ζήτημα που δεν έχει κλείσει είναι η αναλογία επιμήκυνσης λήξεων δανείων EFSF και μεγέθους του δημοσιονομικού μαξιλαριού, δύο από τα μέτρα αναδιάρθρωσης του χρέους και εξασφάλισης της Ελλάδας έναντι των αγορών.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν τη διάθεση να καταλήξουν σε συμφωνία. Η διακοπή της συζήτησης δεν συνιστά εμπλοκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου