Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018

Εάν ντρέπεστε γι’ αυτό που είστε, υπάρχει λύση. olympiada






Προξενεί μεγάλη εντύπωση ότι οι Σκοπιανοί επιχειρούν να αποτρέψουν την χρήση του ονόματος της χώρας τους, όπως οι ίδιοι την αποκαλούν, στην συμφωνία με την Ελλάδα.
Απορρίπτουν το Makedonski, Makedonsko, θέλουν ντε και σώνει Macedonia, Macedonian, δηλαδή την άμεση μετάφραση ενός ελληνικού ονόματος. Σα να ντρέπονται δηλαδή γι’ αυτό που είναι. Φανταστείτε αντίστοιχα οι Έλληνες να ντρεπόμασταν για το Hellas σε διεθνή χρήση. Και να διεκδικούσαμε για παράδειγμα την χρήση του… Yunanistan! Θέτοντας το μάλιστα ως «κόκκινη γραμμή».
Αυτό καταδεικνύει περίτρανα ότι μιλάμε για συνειδητή παραχάραξη της ιστορίας. Ναι, έχουμε και εμείς τις διαχρονικές μας ευθύνες. Ναι, εμείς διδάσκαμε επι δεκαετίες μεταπολεμικά ότι αυτό το κρατίδιο της Γιουγκοσλαβίας ονομάζεται νέτα – σκέτα «Μακεδονία». Για τον ελεεινό λόγο, να καλοπιάνουμε τους Γιουγκοσλάβους που τότε ήταν σε ρήξη με την Σοβιετική Ένωση.
Το γεγονός όμως παραμένει και είναι αδιαμφισβήτητο. Ντρέπονται γι’ αυτό που πραγματικά είναι, θέλουν να οικειοποιηθούν κάτι το οποίο δεν τους ανήκει. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την Ελλάδα ούτε από την διεθνή κοινότητα. Εάν θέλουν πραγματικά να λέγονται Μακεδόνες, υπάρχει μια και μοναδική λύση, που θα τους εξασφαλίσει και το μέλλον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου