Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2018

Άδειες στην TV μετά από 25 χρόνια!...



Τέσσερα βήματα πριν από την ολοκλήρωσή του βρίσκεται ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Συγκεκριμένα απομένουν ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» των...
μετόχων των τηλεοπτικών σταθμών που εγκρίθηκαν από το ΕΣΡ, η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της προσφυγής των τηλεοπτικών σταθμών, η καταβολή της πρώτης δόσης (3,5 εκατ.) του συνολικού τιμήματος των 35 εκατ. ευρώ και η δημοσίευση της απόφασης στο ΣτΕ.

Αν γίνουν όλα αυτά επιτυχώς, τότε, μετά από 25 χρόνια ιδιότυπης και παράνομης λειτουργίας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα λειτουργούν και πάλι με άδεια, η οποία μάλιστα θα έχει διάρκεια δέκα ετών, ως το 2028. Θα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Νίκου Παππά, αλλά και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου.

Όμως υπάρχει λίγος δρόμος ακόμη. Τα στοιχεία των εταιρειών Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ (ΣΚΑΪ), Νέα Τηλεόραση ΑΕ (Star), ANTENNA TV ΑΕ (ΑΝΤ1), Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ (Alpha), Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ (Epsilon TV) και Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ (υπό την προϋπόθεση πως θα αδειοδοτηθεί [πρέπει να αποσταλούν από το ΕΣΡ στην Αρχή Αντιμετώπισης του Μαύρου Χρήματος και μέσα σε 45 ημέρες πρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» επί των μετόχων των τηλεοπτικών σταθμών.

Αν δεν υπάρξουν ζητήματα τότε το ΕΣΡ θα καλέσει τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα και θα εκδώσει την οριστική λίστα των αδειούχων τηλεοπτικών σταθμών, η οποία και θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, ενώ παράλληλα θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση χάνεται η άδεια.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο το ΣτΕ να αποφασίσει διαφορετικά και να κάνει δεκτές τις προσφυγές των Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ (ΣΚΑΪ), Νέα Τηλεόραση ΑΕ (Star), ANTENNA TV ΑΕ (ΑΝΤ1), Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ (Alpha), της Τηλέτυπος ΑΕ (Mega) και της ΕΙΤΗΣΕΕ και να ακυρώσει τη διαδικασία της αδειοδότησης για δεύτερη συνεχόμενη φορά...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου