Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018

Σκόπια: Προδότη! Φώναζαν στον Ντιμιτρόφ οι βουλευτές του VMRO - Πέρασε από την Επιτροπή της Βουλής η Συμφωνία




 Κόλαση στην Επιτροπή της Βουλής των Σκοπίων – Πέρασε η συμφωνία


- Αποκαλούσαν συνεχώς προδότη τον Ντιμιτρόφ οι βουλευτές του VMRO και αποχώρησαν - Η Επιτροπή της Βουλής των Σκοπίων ενέκρινε με 69 ψήφους υπέρ το σχέδιο νόμου για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας - 40 βουλευτές ψήφισαν κατά της συμφωνίας - Φώναζαν «προδότες πουλήσατε τη χώρα» - Έξω από την Βουλή διαδηλωτές έκαιγαν την συμφωνία...



Μέσα σε ένα οργισμένο κλίμα και με τους βουλευτές του VMRO να αποκαλούν συνεχώς «προδότη» τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ πέρασε από την Επιτροπή της Βουλής των Σκοπίων με 69 ψήφους υπέρ το σχέδιο νόμου για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας. Σαράντα βουλευτές καταψήφισαν.

Οι βουλευτές φώναζαν «προδότες» από τις θέσεις τους, ενώ μετά την ψηφοφορία άρχισαν να χτυπούν τα χέρια τους στις κοινοβουλευτικές έδρες και να φωνάζουν: «Προδότες, πουλήσατε το κράτος».

Το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από την ολομέλεια έως την Παρασκευή και χρειάζεται απλή πλειοψηφία.

Το νομοσχέδιο πρέπει να αποσταλεί στον πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος θα πρέπει εντός επτά ημερών να το υπογράψει. Αν ο Ιβάνοφ θέσει βέτο η συμφωνία επιστρέφει στο Κοινοβούλιο, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να υιοθετηθεί με απόλυτη πλειοψηφία και θα πρέπει να ψηφίσουν «υπέρ», 61 βουλευτές.

Η συμφωνία στην περίπτωση αυτή αποστέλλεται και πάλι στον πρόεδρο, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του Προέδρου Ιβανοφ και φώναζαν: «προδότη Ζάεφ», «κρεμάλα για τον Ζάεφ», «κατάρα στους προδότες», ενώ φώναζαν και ρυθμικά το όνομα του Προέδρου της χώρας και «Μακεδονία». Στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από την Βουλή και καλούσαν τον ηγέτη του εθνικιστικού VMRO Μίτσκοσκι αλλά και τους βουλευτες του κόμματος να βγουν και να διαδηλώσουν μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου