Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018

Γύρισα για πάντα - Ραγίζει καρδιές η ιστορία του 13χρονου Θανάση που είχε εξαφανιστεί (βίντεο)




Τις συγκινητικές στιγμές που έζησαν τα παιδιά, οι υπάλληλοι και οι εθελοντές στο Χαμόγελο του Παιδιού, όταν αντίκρισαν ξαφνικά μπροστά τους τον 13χρονο Θανάση, για τον οποίο είχε σημάνει Amber Alert στις 23 Μαρτίου, περιέγραψε ο Κώστας Γιαννόπουλος.....
"Γύρισα για πάντα" ήταν η πρώτη του κουβέντα μόλις τους αντίκρισε.

Συγκινημένοι και με τρεμάμενη φωνή περιέγραψαν οι υπεύθυνοι του "Χαμόγελου του Παιδιού" τις συγκινητικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν όταν ο 13χρονος Θανάσης επέστρεψε μετά από πολύμηνη αγωνία και επαναλαμβανόμενα amber alert, στο Χαμόγελο του Παιδιού όπου ζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. "Τα συναισθήματα ήταν απερίγραπτα. Έτρεξε στην αγκαλιά μας, τα παιδιά όλα φώναζαν το όνομά του "Θάνο, Θάνο". Τον υποδεχτήκαμε και η πρώτη φράση που μας είπε ήταν: Γύρισα για πάντα". Μαζί του ο 13χρονος είχε το μοναδικό αντικείμενο που είχε πάρει μαζί του φεύγοντας, μία τσάντα με τα βιβλία των αγγλικών του...

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, επικεφαλής του "Χαμόγελου του Παιδιού" δήλωσε ότι η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για το "Χαμόγελο", καθώς όπως είπε "ένα από τα παιδιά μας που εξαφανίστηκε και που όλη η Ελλάδα κινητοποιήθηκε για να τον βρει, τον Θανάση, βρέθηκε. Επέστρεψε κοντά μας, στο σπίτι που μεγάλωνε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τους ανθρώπους που τον αγαπούν."

Ακόμη, επεσήμανε τις τεράστιες ευθύνες που βαραίνουν τους υπεύθυνους, καθώς η διεύθυνση στην οποία κρατούνταν ο Θανάσης ήταν γνωστή, καθώς και ότι με εντολή του εισαγγελέα ανηλίκων διερευνούνται κάποια ευρήματα στο σώμα του παιδιού.

Η στιγμή της επιστροφής

"Ήρθε σε επαφή μέσω facebook με κάποιον από το "Χαμόγελο" που εμπιστεύεται πολύ γιατί ήταν εγκλωβισμένος σε κάποιον χώρο από τους οικείους του. Ανησυχούσε ότι δεν θα τον δεχτούμε πάλι πίσω.Ενώ είχαμε συμφωνήσει ότι θα επιστρέψει με κάποια διαδικασία, μόνος του πήρε ένα ταξί με τα λιγοστά χρήματα που είχε συγκεντρώσει και ήρθε στο σπίτι" είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Η ιστορία του 13χρονου Θανάση - "Τον εξανάγκαζαν σε επαιτεία, δεν είχε πάει ποτέ σχολείο"

Ο κ. Γιαννόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να εξιστορήσει τη ζωή του 13χρονου Θανάση, παρόλο που, όπως υπογράμμισε, δεν το συνηθίζει το "Χαμόγελο" να αποκαλύπτει πληροφορίες.

"Ο Θανάσης ήρθε κοντά μας σε ηλικία 9 ετών. Μέχρι τότε, δεν είχε πάει ποτέ σχολείο. Ήταν θύμα εκμετάλλευσης και εξαναγκαζόταν σε επαιτεία. Αφού ήρθε σε εμάς, άνοιξε τα φτερά του. Προχώρησε στο σχολείο,στα αγγλικά και διακρίθηκε στον αθλητισμό.

Μια μέρα, έφυγε να πάει στα Αγγλικά του και δεν ξαναγύρισε...Κινητοποιηθήκαμε όλοι.Επέστρεψε με την ίδια τσάντα αγγλικών που είχε πάνω του, τη μέρα που μάθαμε ότι είχε πάρει το πτυχίο του στα Αγγλικά, το Lower."

"Κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους"

"Μας είπε ότι τον κρατούσαν εγκλωβισμένο σε ένα χώρο και γι' αυτό δεν μπορούσε κανείς να τον εντοπίσει. Σε μια διεύθυνση που ήταν γνωστή. Το τονίζω αυτό, γιατί πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι το να λέμε ότι ψάχνουμε κάποιον μόνο με τις αφίσες δεν φτάνει, πρέπει να γίνεται η έρευνα όπως πρέπει" τόνισε ο επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού.

"Τον είχαν εκβιάσει τον Θανάση ότι ο αδερφός του είναι βαριά άρρωστος, και τον απειλούσαν. Επίσης, το παιδί έφερε κάποια...ευρήματα που χρήζουν ιατρικής εξέτασης, και καταθέσεις του παιδιού, πήραμε εντολή από την εισαγγελέα ανηλίκων να γίνουν εξετάσεις σε νοσοκομείο και να γίνει έρευνα" κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου