Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018

Από 355.000 ευρώ θα πάρει κάθε παγκόσμιος πρωταθλητής – Πρώτος Γάλλος ο Αρεολά που σήκωσε Μουντιάλ χωρίς να παίξει





Από 355.000 ευρώ θα εισπράξει κάθε ένας από τους 23 Γάλλους διεθνείς που αποτέλεσαν την αποστολή των «πετεινών» στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Το συγκεκριμένο πριμ, προβλεπόταν για την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου και αφορά στο ποσοστό 30% των χρημάτων που αναλογούν στην ομοσπονδία της Γαλλίας ως «έπαθλο» από την FIFA, για την ομάδα που θα επικρατούσε στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης....
Εκτός από τους 23 ποδοσφαιριστές, τα ίδια χρήματα θα λάβουν και τα τέσσερα μέλη του τεχνικού επιτελείου. Το συνολικό ποσό, φθάνει στα 9,6 εκατομμύρια ευρώ και είναι το 30% από τα 32 εκατομμύρια ευρώ που είχε καθορίσει η παγκόσμια συνομοσπονδία ως πριμ για την πρωταθλήτρια κόσμου.
Να θυμίσουμε ότι ο Ντεμπελέ έχει ανακοινώσει πως θα δώσει μέρος των χρημάτων για να φτιαχτεί τζαμί στη Μαυριτανία, ενώ ο Εμπαπέ θα δωρίσει σε φιλανθρωπική οργάνωση για παιδιά τα έσοδά του από το Μουντιάλ.




****
Μια ξεχωριστή πρωτιά κατέχει ο Αλφόνς Αρεολά μετά και την ολοκλήρωση του Μουντιάλ. Ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν έγινε ο πρώτος γάλλος παίκτης, ο οποίος κατάφερε να σηκώσει την κούπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου χωρίς να έχει αγωνιστεί στην τελική φάση της διοργάνωσης. Βέβαια, πανηγύρισε την κατάκτηση.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είχε και τις περισσότερες δυνάμεις από όλους, καθώς δεν χρειάστηκε να μπει σε ματς, με τους Ούγκο Λιορίς (κυρίως) και Στεβ Μανταντά να φέρνουν εις πέρας με επιτυχία την αποστολή τους.



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/sports/apo-355-000-eyro-tha-parei-kathe-pagkosmios-protathlitis-protos-gallos-o-areola-poy-sikose-moyntial-choris-na-paixei/#ixzz5Ln87fYIP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου