Πέμπτη, Ιουλίου 19, 2018

Ελεύθερη χωρίς όρους η Βίκυ Σταμάτη- Για το συμβόλαιο των 700 χιλιάδων ευρώ [εικόνες & βίντεο]



Ελεύθερη αφέθηκε χωρίς περιοριστικούς όρους η Βίκυ Σταμάτη έπειτα από την απολογία της για την εμπλοκή της στην υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

 Η απολογία της διήρκεσε περίπου μία ώρα ενώ μετά από την κατηγορηματική άρνησή της ...
για συμμετοχή στην υπόθεση για την οποία κατηγορείται, εξερχόμενη των δικαστηρίων δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Ωστόσο ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης έκανε λόγο για “πολιτική δίωξη” και ανέφερε μεταξύ άλλων πως τις επόμενες ημέρες η πελάτισσά του θα προσκομίσει στη δικαιοσύνη περισσότερα στοιχεία. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ: Ελεύθερη, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία της στην ανακρίτρια Διαφθοράς η σύζυγος του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, που κλήθηκε σε εξηγήσεις για την υπόθεση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ύψους περίπου 770 χιλιάδων ελβετικών φράγκων. Μία εβδομάδα μετά τον πρώην υπουργό, η κ. Σταμάτη βρέθηκε ενώπιον των ανακριτών που αποδίδουν στους δύο συζύγους κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. 
Η κατηγορία αφορά συμβόλαιο ζωής, το οποίο, σύμφωνα με την κατηγορία, καταρτίστηκε το 1998 στο όνομα της κ. Σταμάτη στη Ζυρίχη με κατάθεση σε ελβετική τράπεζα 500 χιλιάδων ευρώ που, κατά τους δικαστικούς λειτουργούς, αποτελούν μέρος παράνομων αμοιβών που έλαβε ο κ. Τσοχατζόπουλος από την προμήθεια των TORM1 και των υποβρυχίων. 

Η σύζυγος του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου φέρεται ενώπιον της ανακρίτριας να αρνήθηκε την εμπλοκή της στην υπόθεση. Μετά το πέρας της διαδικασίας ο συνήγορος της κ. Σταμάτη Φραγκίσκος Ραγκούσης έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και για «ανίερη σύμπραξη ατόμων με δικαστικές Αρχές του εξωτερικού και δικηγόρους», ενώ επανέλαβε πως η εντολέας του και η οικογένεια της «βρίσκονται σε ομηρεία». 

Ο συνήγορος προανήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες η εντολέας του θα προσκομίσει στους ανακριτές επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση.


Η Βίκυ Σταμάτη που εμφανίστηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων ντυμένη με μια μαύρη αθλητική φόρμα και τον δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το ασφαλιστικό συμβόλαιο του Ακη Τσοχατζόπουλου, αξίας 700 χιλιάδων ευρώ, που οι δικαστικές αρχές υποπτεύονται οτι ήταν μέρος της μίζας για τα εξοπλιστικά. Η Βίκυ Σταμάτη, που απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς, παρέμεινε στο γραφείο της περίπου μία ώρα, ενώ κατα την έξοδο της, δεν μίλησε στους δημοσιογραφους. " Δεν κάνω δηλώσεις στο πεζοδρόμιο " είπε χαρακτηριστικά ενώ ο συνήγορος της Φραγκίσκος Ραγκούσης μίλησε για δικαίωση.

Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και για ανίερη σύμπραξη ατόμων με δικαστικές αρχές του εξωτερικού και δικηγόρους. "Οι σατανάδες τρώνε λεφτά" ανέφερε. Μάλιστα, αναφερόμενος στην δικαστική περιπέτεια της συζύγου του πρώην υπουργού μίλησε για ανθρώπινο δράμα και ομηρεία της οικογένειας. " Δεν παντρεύτηκε υπουργό, δεν περπάτησε σε κόκκινο χαλί αλλά βρέθηκε στη φυλακή" είπε.



Η Βίκυ Σταμάτη με τον δικηγόρο της Φρ. Ραγκούση στην Ευελπίδων- φωτογραφία eurokinissi





Η Βίκυ Σταμάτη ενώ βγαίνει απο το γραφείο της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς- φωτογραφία eurokinissi

Δεν κάνω δηλώσεις στο πεζοδρόμιο... δήλωσε η Βίκυ Σταμάτη όταν οι δημοσιογράφοι της ζήτησαν να σχολιάσει την απόφαση της ανακρίτριας.





Πηγή: Ελεύθερη χωρίς όρους η Βίκυ Σταμάτη- Για το συμβόλαιο των 700 χιλιάδων ευρώ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου