Πέμπτη, Ιουλίου 19, 2018

Μητσοτάκης από Ηράκλειο: Είμαστε έτοιμοι για εκλογές




Επιθυμία μας είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό "- "Ζητώ να με εμπιστευτεί ο Κρητικός λαός" - "Η χώρα χρειάζεται μια δυναμική επανεκκίνηση. Μια διαφορετική πολιτική πρόταση με επενδύσεις."...

Ξεκίνησε πριν λίγο η συνέντευξη Τύπου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ,στο ξενοδοχείο Ibis Styles Heraklion Central .

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στην Κρήτη στο πλαίσιο περιοδείας σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Κατά την έναρξη της συνέντευξης , στην οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε τοποθέτηση αλλά δέχεται ερωτήσεις, τόνισε πως για τους Ρώσους διπλωμάτες δεν έχει επίσημη πληροφόρηση από την κυβέρνηση και δε γνωρίζει όλα τα δεδομένα για να απαντήσει.

"Η Ελληνική Δημοκρατία πρέπει να αντιδρά σε ζητήματα παρέμβασης στο εσωτερικό της.Γίνεται προσπάθεια σύνδεσης της υπόθεσης με τη συμφωνία των Πρεσπών. Η κοινωνία, η μεγάλη της πλειοψηφία, αντιδρά χωρίς να υποκινείται από κάπου. Αντιδρά γιατί η κυβέρνηση εκχώρησε τη Μακεδονία, τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Η ΝΔ δεν συμφωνεί με αυτή τη συμφωνία. Δεν θα κυρώσει τη συμφωνία εφόσον έρθει στη Βουλή.", πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης πως ο κ. Ζάεφ επενδύει στη Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα ενώ είπε πως "επιθυμία μας είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό καθώς η κυβέρνηση δεν έχει μα προσφέρει κάτι.Όσο πιο σύντομα γίνουν τόσο το καλύτερο. Οπότε γίνουν, ο κ. Τσίπρας θα χάσει!"

Στη συνέχεια, ανέφερε: "Η χώρα χρειάζεται μια δυναμική επανεκκίνηση. Μια διαφορετική πολιτική πρόταση με επενδύσεις."

O ίδιος τόνισε πως θα πει περισσότερα στη Δεθ ωστόσο τόνισε πως στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δυο αντιλήψεις. "Αυτή των επιδομάτων και της υψηλής φορολογίας απέναντι στη δική μας, που είναι το συμμάζεμα της δημόσιας οικονομίας και τη μείωση της φορολογίας."

"Η χώρα βρίσκεται σε μια άτυπη και παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που της κάνει κακό.Απευθυνόμαστε στο μεσαίο χώρο. Ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο, που εκτείνονται πέραν της λήξης του προγράμματος. Πριν δυο βδομάδες καταθέσαμε μια τροπολογία που καταργεί τις μειώσεις. Το κάναμε για να αναδείξουμε το μέγεθος της κυβερνητικής υποκρισίας. Ας σταματήσουμε επιτέλους να κοροϊδεύουμε τους συνταξιούχους. Κανείς δεν θέλει τις περικοπές στις συντάξεις. Είναι ένα σενάριο που απευχόμαστε.Συνιστώ στον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές πριν τη Δεθ, θα έχει την ευκαιρία να μην ανεβεί στη Βόρεια Ελλάδα.Είμαστε έτοιμοι για εκλογές. Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιτρέψει στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν από το μόνιμο τόπο διαμονής τους. Φοβάται την ετυμηγορία τους."

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα περάσει τροπολογία στην επόμενη Βουλή, με 200 βουλευτές για να περάσει, για να αναμετρηθούν όλοι με τις ευθύνες τους. Ο ίδιος μίλησε για αξιοποίηση του δυναμικού των Ελλήνων του εξωτερικού, ειδικά των νέων ανθρώπων.

O πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να γίνουν το συντομότερο οι εθνικές εκλογές , ώστε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και οι επόμενες αυτοδιοικητικές να γίνουν χωρίς την απλή αναλογική.

Η απλή αναλογική ,είπε, ευνοεί τη συναλλαγή. Θα κάνει τους Δήμους και τις Περιφέρειες μη κυβερνησιμες.

Για το αν θα είναι υποψήφιος στην Κρήτη ρωτήθηκε ο κ Μητσοτάκης και ο ίδιος απάντησε πως συναισθηματικά, είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση. " Είναι προσωπικό στοίχημα να πρωτεύσει η Κρήτη στο νησί. Ο Κρητικός λαός είναι μετριοπαθής. Έχει κάθε λόγο να είναι καχύποπτος απέναντι στον κ. Τσιπρα. Του ζητάω να εμπιστευτεί εμένα προσωπικά.",είπε.

Ο πρόεδρος επανέλαβε για τον ΒΟΑΚ αυτά που είπε και στο Λασίθι, για ενιαίο έργο και έθεσε το θέμα της αναζήτησης χρηματοδότησης και ενιαίου σχεδιασμού.

Αναφορικά με τον τουρισμό είπε πως οι επενδύσεις είναι στρατηγική επιλογή τονίζοντας πως η Κρήτη είναι ελκυστικός προορισμός." Για να αναπτύξει πλήρως τις δυνατότητες της θα πρέπει να γίνουν δυο μεγάλα αναπτυξιακά έργα: ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο Καστελλίου.",σημείωσε.

Ακόμα, αναφέρθηκε και σε άλλα είδη τουρισμού, εναλλακτικά,όπως ο αγροτουρισμός και ο γαστρονομικος.

Μίλησε δε για αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και για ανάγκη σύνδεσης του τουρισμού με τον πολιτισμό όλο το χρόνο ενώ αναφέρθηκε και σε ένα ενιαίο υπουργείο τουρισμού και πολιτισμού.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε πρόκληση να εκθέτει άποψη για όσα δεν έκανε 3,5 χρόνια ,σε σχέση με τον ΒΟΑΚ. "Πώς θα χρηματοδοτηθεί ο ΒΟΑΚ; Ο ΣΥΡΙΖΑ έταξε τα πάντα όταν ήξερε ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Σκεφτείτε τι θα κάνει τώρα . Βαριές ευθύνες φέρει ο κ. Σπιρτζης και έχει να απολογηθεί για όσα δεν έκανε. Δεν θα είναι για πολύ στη θέση του, θα αναλάβουμε εμείς τη διεκπεραίωση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων της Κρήτης.", υπογράμμισε.

Αναφορικά με την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης, τόνισε πως πρόκειται για ζήτημα μεγάλης σημασίας ενώ χαρακτήρισε λυπηρές τις τελευταίες εξελίξεις. Πρότεινε δε να μελετηθούν οι επιλογές και να προχωρήσει το ζήτημα ,είτε να γίνει σύμπραξη ιδιωτικών και δημοσίων κεφαλαίων είτε μέσω ΑΔΜΗΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τέθηκε υπέρ του αεροδρομίου Καστελλίου τονίζοντας πως τα μπαλώματα είναι μεν καλοδεχούμενα αλλά δεν επαρκούν καθώς το υφιστάμενο αεροδρόμιο δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει την Κρήτη.

Ο πρόεδρος ανέφερε πως ίδιοι ενδοιασμοί όπως αυτοί για το Καστέλλι υπήρχαν και για το αντίστοιχο της Αθήνας ωστόσο ο ίδιος θεωρεί πως μακροπρόθεσμα το αεροδρόμιο Καστελλίου θα ήταν απολύτως απαραίτητο για το νησί.





cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου