Κυριακή, Ιουλίου 22, 2018

Η μάχη της ψήφου σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ...




...μετά το σπάσιμο της Β΄Αθηνών...

Σε «σπαζοκεφαλιά» για τους περισσότερους βουλευτές της Β’ Αθήνας έχει εξελιχθεί η κατάτμηση της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας. Οι περισσότεροι ψάχνονται για...
τον τομέα που θα επιλέξουν να είναι υποψήφιοι καθώς μια λάθος απόφαση μπορεί να τους στερήσει την είσοδο τους στην βουλή. Αρκετοί πραγματοποιούν δημοσκοπήσεις ενώ άλλοι ζητούν την άποψη των ψηφοφόρων τους στα social media.

Το «σπάσιμο» της Β’ Αθήνας αναμένεται να ανακατέψει αρκετά την «τράπουλα» των υποψηφίων αλλά από την άλλη ενδεχομένως να σώσει ορισμένα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που το κυβερνών κόμμα χάσει στις εκλογές. Το μοίρασμα τους στους τρεις τομείς τους δίνει περισσότερες πιθανότητες να επανεκλεγούν.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τον βόρειο τομέα θα επιλέξει ο Πάνος Σκουρλέτης ο Κώστας Ζαχαριάδης η Ελένη Αυλωνίτου και η Χαρά Καφαντάρη, στον νότιο τομέα θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Παππάς και στον δυτικό ο Δημήτρης Βίτσας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Παναγιώτης Ρήγας.

Ο Χρήστος Σπίρτζης φαίνεται να μετακινείται από την Β΄ Αθήνας στον ανατολικό τομέα της περιφέρειας Αττικής. Δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο σχετικά με το αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιλέξει να βρεθεί στον βόρειο τομέα, όπου βρίσκεται και η κατοικία του. Ο Νίκος Ξυδάκης θα είναι υποψήφιος στον νότιο ή στον βόρειο τομέα, ο Γιάννης Μπαλάφας αμφιταλαντεύεται μεταξύ του δυτικού ή του νότιου τομέα. ενώ ο Γιώργος Κυρίτσης δεν έχει καταλήξει ακόμα.

Κομβικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση των ψηφοδελτίων θα παίξει το που θα τοποθετηθούν οι βουλευτές επικρατείας Γιάννης Δραγασάκης, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Κοτζιάς, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Κώστας Γαβρόγλου. Η πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει δεύτερο κόμμα, που στις τελευταίες εκλογές είχε εκλέξει 17 βουλευτές, προκαλεί ένα πρόσθετο άγχος στους υποψηφίους. Οι υπολογισμοί και οι συνεννοήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει τόσο στα βουλευτικά γραφεία όσο και στα κομματικά επιτελεία, όπου μετράται η δυναμική ανά περιοχή, όπως καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Διαβάστε τη συνέχεια από το άρθρο του thetoc.gr εδώ.

nonews-NEWS στις 15:53

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου