Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Ντίρλααα







Ρε αυτός ο Γιούνκερ. Πόδι δεν μπόρεσε να πατήσει στο έδαφος. Τι ήπιες άντρα μου; Τι κατέβασες; Ότι ο Γιούνκερ είναι γνωστός μπεκροκανάτας είναι κάτι που το ξέρουν όλοι. Αλλά τούτο το χάλι, να τον πιάνουν από πίσω, να τους φεύγει στην κατηφόρα, να μην μπορεί να ανέβει ένα σκαλί, τέτοια ξεφτίλα νομίζω δεν έχει ξαναυπάρξει. Ντίρλα, λιάρδα, στουπί, ζάντα, χάλια, κομμάτια, χώμα, κόκκαλο.

Τώρα γιατί ήπιε κυρία μου, ο ίδιος λέει ότι δεν άντεχε τις μ@λ@κίες που έλεγε ο πλανητάρχης, αλλά γενικά όταν πίνεις δικαιολογίες υπάρχουν. Εγώ θυμάμαι στη γειτονιά παλιά, ένας πολύ γέρος που έπινε το έκανε, λέει, απ’ όταν πάτησε ο άνθρωπος στο φεγγάρι γιατί κάτι τον άγχωσε. Άλλος πίνει γιατί χώρισε, άλλος πίνει γιατί τα έφτιαξε κι άλλος πίνει γιατί του ήρθε ο ΕΝΦΙΑ. Αυτός ο τελευταίος είμαι εγώ.

Υ.Γ.1: Ταξιτζής σε κούρσα που πήρα μου έλεγε «ρε αδερφέ, αυτές οι τηλεοράσεις, αυτός ο ΣΚΑΪ, πόσο ξεφτίλες μπορεί να ‘ναι; Εμείς με το μέτρο αυτό, πριν ένα χρόνο, της αναλογικής ασφάλισης, αναπνεύσαμε, ζούμε. Εγώ πλήρωνα 500 ευρώ ΤΕΒΕ είχα δεν είχα και τώρα πληρώνω αναλογικά. Πληρώνω 170 ευρώ. Άλλαξε η ζωή μου ολόκληρη και ένα π0ύστικ0 κωλοκάναλο όχι μόνο δεν το λέει, αλλά λέει και το αντίθετο. Τι αληταράδες είναι αυτοί;»
Υ.Γ.2: Καλά στο ΠΑΣΟΚ τι γίνεται; Το έκαναν πάλι μια σαλάτα από τίποτα.Προσπάθησαν ν’ αλλάξουν το όνομα μπας και ξεχάσουν ότι αυτό ήταν το κόμμα των αρχικλεφτών της μεταπολίτευσης που έφαγαν παραπάνω από τους μισούς προϋπολογισμούς, έβαλαν και κάτι σκατοόνειρα μπροστά για ανάπλαση της Δημοκρατίας και μ@λ@κίες τούμπανα, οι δημοσκόποι του Κυριάκου τους έδιναν 15άρια και 16άρια και αφού πήραν τον πούλο τελικώς και δημοσκοπικώς, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της σωτηρίας. Σταμάτης Μαλέλης. Υπηρέτησε στον Αλαφούζο,υπηρέτησε στον Μαρινάκη, ε του αξίζει πλέον μια θέση στο ΚΙΝΑΛ. Εντάξει, είναι ξεκάθαρο πια. Φώφη, η πολιτική Φιλιππινέζα του Κυριάκου.
Υ.Γ.3: Μιας και αναφέρθηκα στον αυτοδημιούργητο, από χορηγούμενη ανάρτηση σε χορηγούμενη ανάρτηση το πάει στο facebook. Τι έγινε Κυριάκο; Λεφτά για να διαφημίσεις τις βλακείες που λες από εδώ και από εκεί υπάρχουν; Αφού υπάρχουν δεν πας να ξεχρεώσεις κανά δάνειο απ’ αυτά τα πολλά που έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία και δεν θα ξεχρεωθούν ποτέ;
Κι αυτά τα κάνει τώρα. Φανταστείτε να πιάσουμε και προεκλογική περίοδο. Θα ανοίγεις το facebook να δεις με ποιον τα έφτιαξε η πρώην σου και θα βλέπεις τη φάτσα του Κυριάκου. Και έχεις μια φάτσα ρε έρμε, μα τι φάτσα…
Υ.Γ.4: Και εκεί που μίλαγε ο Πρετεντέρης στη ραδιοφωνική του εκπομπή λέει: «το σκέφτεστε να ήταν ο Φίλης μέσα στη σπηλιά της Ταϊλάνδης; Πώς θα τον έβγαζαν άραγε;» και γέλασε, με το γελάκι αυτό του ξινισμένου μπαγκς μπάνι που αποδομεί κάθε φορά την χρόνια προσπάθεια του να φαίνεται η φάτσα του σοβαρή. Είναι η γελοιότητα από μέσα που σπρώχνει. Σιχάθηκα τον ίδιο και όσους χαμογέλασαν με τη μ@λ@κί@ αυτή, αλλά περισσότερο αυτή τη βδομάδα σιχάθηκα όλους εκείνους που τους έπιασε ο πόνος για το bullying που βίωνε ο 15χρονος στην Αργυρούποληκαι το έγραφαν σε κάθε τόνο στα social media, για να βγουν από το σπίτι τους το επόμενο λεπτό και να πουν «πωπω, πού πάει έτσι η βουβάλα, μου θέλει και μπάνιο»ή «πού ας έτσι μωρή λούγκρα». Υποκριτές στα όλα μας.
Υ.Γ.5: Τη στιγμή που κάποιοι αγανακτισμένοι πατριώτες τα βάζουν με τη συμφωνία Πρεσπών και διαμαρτύρονται με πλακάτ, σημαίες, περικεφαλαίες και συνθήματαπου δεν τους τιμούν για να πάρουν πίσω τη Μακεδονία, μια «αχτίδα» ελπίδας μας έδωσαν 114 πολίτες στην Πέλλα με ένα κείμενο «για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.
Στο κείμενο μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για «βαθιά την πεποίθηση πως ο εθνικιστικός και ρατσιστικός λόγος, η βία κατά των διαφωνούντων και η δράση στρατιωτικοποιημένων ομάδων κρούσης πρέπει να αντιμετωπιστούν στη γέννησή τους» και κάπως έτσι επαναφέρεται η πίστη μας στην ανθρωπότητα.
Ας ελπίσουμε ότι θ’ αυξηθούν αυτές οι φωνές στο μέλλον.
Υ.Γ.6: Υπάρχουν φορές που αναρωτιέμαι πόσο καλύτερος θα μπορούσε να ήταν ο κόσμος, αν αγαπούσαμε λίγο περισσότερο τα ζώα. Δεν ξέρω, αλλά η ελπίδα μου αυτή κάθε μέρα σβήνει και πιο πολύ. Τις προάλλες είδα τη φωτογραφία με το σκυλάκι στη Χαλκίδα, βαμμένο στα κόκκινα. Ναι, με βαφή μαλλιών, έτσι για να σπάσουν πλάκα κάποιοι ούγκανοι. Για να σκοτώσουν την ώρα τους αποφάσισαν να υποβάλουν σε αυτό το μαρτύριο ένα αδέσποτο σκυλάκι που το μόνο που ζητούσε από τους ανθρώπους ήταν λίγη στοργή. Υπάνθρωποι που το μόνο που ήθελαν ήταν να γελάσουν με το βασανιστήριο ενός ζώου. Και δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, καθώς οι βασανισμοί με κάθε τρόπο ζωών στην Ελλάδα του 2018 έχουν καταντήσει – ΔΥΣΤΥΧΩΣ – συνήθεια.
Υ.Γ.7: Η FIFA, λέει, βάζει «στοπ» στα πλάνα με ωραίες γυναίκες από τα γήπεδα, διότι ο αξιωματούχος της παγκόσμιας Ομοσπονδίας τόνισε πως πολλές φορές εμπεριέχουν σεξιστικά χαρακτηριστικά. Ρε παιδιά, έχει η μ@λ@κί@ τα όρια. Θα κάθεται ο φακός να διαλέγει ποια θα δείχνει και ποια δεν θα δείχνει; Φακός είναι, θα πέσει εδώ, θα πέσει και εκεί. Ας βάλει ο καθένας και η καθεμιά ό,τι θέλει κι ας κάνει ο φακός ό,τι θέλει. Είναι δυνατόν; Άλλο να γίνεται κάτι επίτηδες ή να ξεπερνάει τα όρια κι άλλο να παίζουμε τους Προτεστάντες στα γήπεδα. Δηλαδή, αυτό που λέμε «βγήκε από τα ρούχα του» δεν θα το δείχνει η τηλεόραση.
Υ.Γ.8: Έμαθα ότι η Συνατσάκη έκλεισε το προφίλ της στο instagram και έβλεπα ότι έκαναν ολόκληρες συζητήσεις στις εκπομπές και αναρωτιόντουσαν τι να έγινε. Θέμα κόλαφος, δεν το συζητάμε. Πραγματικά μου έχει κοπεί η όρεξη. Θα σκάσω αν δεν μάθω γιατί το έκανε αυτό η Μαιρούλα! Γιατί ρε Μαίρηηηηη.
Υ.Γ.9: Δεν το χωράει ο νους μου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα παιδί «έφυγε» λόγω του bullying που δεχόταν από συμμαθητές του. Ξυπνήστε γονείς, ξυπνήστε δάσκαλοι, ξυπνήστε νομοθέτες. Αλλαγή στη νομοθεσία ΤΩΡΑ. Αλλαγές στα σχολεία ΤΩΡΑ. Οι μαθητές που κάνουν bullying δεν ξέρω αν θα πρέπει να έχουν θέση στα σχολεία. Είναι σκληρό μέτρο, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ο νόμος πρέπει να είναι σκληρός στην προκειμένη περίπτωση. Όπως γράφαμε τις προάλλες, το παιδί δεν αυτοκτόνησε, θυσιάστηκε. Κανένα άλλο παιδί θύμα bullying.
Υ.Γ.10: Η Παόλα εξελίσσεται σε σύμβολο του Μακεδονικού αγώνα και σκέφτονται να κόψουν τα συλλαλητήρια και να πηγαίνουν στο μπουζουξίδικο για να βγάζουν λόγους.


Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/o-anagogos/o-anagogos-tis-kyriakis-ntirlaaa/#ixzz5LKVHDpT4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου