Τετάρτη, Ιουλίου 18, 2018

Τζανακόπουλος περί «γαλάζιων» ισχυρισμών για τα δάνεια των αδερφών Τσίπρα





«Ο Χέγκελ έλεγε ότι στο σκοτάδι όλες οι αγελάδες είναι μαύρες»

Έναν προς έναν τους ισχυρισμούς που παρέθεσε στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχετικά με το δάνειο των αδερφών του Αλέξη Τσίπρα, απορρίπτει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κάνοντας λόγο για λιβελογράφημα που «στην κυριολεξία είναι για ποινικό δικαστήριο»....

Στο πλαίσιο της συνέντευξης του κυβερνητικού εκπροσώπου στον ΑΝΤ1, δεν μπορούσε να μην υπάρξει και η ερώτηση σχετικά με τα όσα καταλογίζει η Νέα Δημοκρατία στα αδέρφια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για δάνεια που έχουν λάβει. «Η ΝΔ εξέδωσε χθες μια ανακοίνωση, η οποία είναι για ποινικό δικαστήριο. Ήταν ένα συκοφαντικό λιβελογράφημα και αυτό το κάνει η ΝΔ για ποιο λόγο; Διότι προσπαθεί να βυθίσει τον πολιτικό διάλογο στο σκοτάδι», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αρχικά.

«Ξέρετε, ο Χέγκελ έλεγε ότι στο σκοτάδι όλες οι αγελάδες είναι μαύρες. Προσπαθεί, δηλαδή, να δείξει ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Έχει βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, με τη Novartis 3 δισεκατομμύρια το λιγότερο, με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ξέρετε ότι σήμερα απολύθηκαν έξι υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ εξαιτίας του γεγονότος ότι τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργήματα που είχαν να κάνουν με διασπάθιση δημόσιου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με το ανακριβές πόθεν έσχες, με τη μη δήλωση του πόθεν έσχες. Το γεγονός ότι υπάρχουν δάνεια εκατομμυρίων ευρώ του Κήρυκα Χανίων στα οποία εκεί έχουμε χαριστικές ρυθμίσεις, προσπαθούν, λοιπόν, να δημιουργήσουν εντυπώσεις με ψευδείς ειδήσεις, με ψευδείς κατηγορίες, στηριζόμενοι σε συκοφαντικά και ανυπόστατα δημοσιεύματα, τα οποία ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, είχε προαναγγείλει από τη Βουλή. Δηλαδή, σε συνεργασία με ένα συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα, η Ν.Δ. προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα σε αυτό το σκοτάδι» είπε ακόμα, για να προχωρήσει στη συνέχεια σε τέσσερα σχόλια που καταρρίπτουν τους «γαλάζιους» ισχυρισμούς.

«Θα κάνω τέσσερα σχόλια για το τι γράφει αυτό το λιβελογράφημα. Μας λέει ότι υπήρξε χαριστική ρύθμιση. Χαριστική ρύθμιση του δανείου με 6%, δεν υπάρχει. Μπορούμε να βγούμε στην αγορά να δούμε ποιες είναι οι ρυθμίσεις οι οποίες γίνονται στα δάνεια. Χαριστική ρύθμιση με 6% επιτόκιο, δεν υπάρχει. Χαριστική είναι η ρύθμιση του Κήρυκα Χανίων, όπου ο κ. Μητσοτάκης, μετά από 11 χρόνια που δεν είχε πληρώσει φράγκο, εξασφάλισε δόσεις για δύο χρόνια 3.000 ευρώ, με τη δυνατότητα, στο τέλος των δύο ή τριών χρόνων, να πληρώσει δήθεν 614.000 ευρώ και να εξοφλήσει το δάνειό του. Αυτό λέγεται ρύθμιση μπαλόνι και είναι καραμπινάτη παρανομία. Αυτές είναι παρανομίες.

Δεύτερο σχόλιο: Μας είπαν για τον νόμο Παρασκευόπουλου, ότι δήθεν με τον νόμο Παρασκευόπουλου, που έγινε επί της κυβέρνησης της σημερινής, το δικαστήριο οδηγήθηκε στην απόφαση περί της εξάλειψης του αξιοποίνου και τα λοιπά. Δεν ισχύει ούτε αυτό, όμως. Διότι και ο προηγούμενος νόμος, ο οποίος ίσχυε στο συγκεκριμένο ζήτημα της πλημμεληματικής κατηγορίας, έλεγε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δηλαδή, δεν θα είχε αλλάξει τίποτα και ούτως ή άλλως, ο νόμος ο οποίος εφαρμόζεται κάθε φορά είναι ο νόμος που είναι ο πιο επιεικής στο ποινικό Δίκαιο. Και ο προηγούμενος νόμος ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, νομίζω ότι είναι και πιο επιεικής.

Τρίτο συκοφαντικό, το οποίο περιλαμβάνει το κείμενο της Ν.Δ., ότι άλλαξε δήθεν η κατηγορία από το δικαστήριο το 2015, όταν ο κ. Τσίπρας ήταν ήδη Πρωθυπουργός. Δεν ισχύει ούτε αυτό. Το δικαστήριο είχε αποφασίσει γι’ αυτά τα ζητήματα ήδη από το 2012, πριν καν τις εκλογές του Μάη. Δηλαδή, πριν ο κ. Τσίπρας γίνει καν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και το τέταρτο ψέμα, αφορά την υποτιθέμενη λειτουργία της εταιρείας των αδελφών του Πρωθυπουργού με έργα από το Δημόσιο. Ξέρετε ότι από το 2012 και από τότε που είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο σημερινός Πρωθυπουργός, από τότε που έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αδελφός του κατέθεσε το δίπλωμά του, επί υπουργίας του κ. Μηταράκη, αν δεν κάνω λάθος, ήδη από το 2012 και δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό Δημόσιο. Άρα, λοιπόν, το δημοσίευμα ή μάλλον η ανακοίνωση αυτή της Ν.Δ. στην κυριολεξία είναι για ποινικό δικαστήριο», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/tzanakopoylos-peri-galazion-ischyrismon-gia-ta-daneia-ton-aderfon-tsipra/#ixzz5LcOyjDC3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου